Afbeelding
Foto: Texhi

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Groepslessen natuur- en wiskunde

Onderwijs

TEXHI (Texel Huiswerkinstituut) begint maandag 3 maart met groepslessen natuurkunde en wiskunde in de Jozefschool in Den burg. Deze lessen zijn ideaal voor leerlingen die ondersteuning wensen bij het leren van bepaalde theorie en/of het maken van opdrachten. Zowel eindexamenkandidaten als leerlingen uit andere leerjaren kunnen zich aanmelden. Texhi begint met groepslessen natuurkunde en wiskunde. Bij voldoende animo zullen er binnenkort ook voor andere vakken groepslessen worden georganiseerd.

Docent Albert zal leerlingen in groepjes van minimaal drie en maximaal zes leerlingen ondersteuning bieden. Doordat de groepen bewust klein worden gehouden, krijgt iedere leerling voldoende aandacht en wordt er ruimschoots ondersteuning geboden. Albert heeft inmiddels al veel leerlingen naar volle tevredenheid geholpen en daar komt wat hem betreft nog lang geen eind aan. Dat het op school niet altijd makkelijk is, ligt wat hem betreft niet alleen aan een goede of slechte leraar. ‘’Docenten doen hun uiterste best, maar bepaalde stof is gewoon niet eenvoudig. Daar moet je je dan doorheen bijten. Elke vorm van begeleiding kan hierbij de doorslag geven. Wat dat betreft ziet Albert Texhi als fantastisch verlengstuk van de middelbare school.’’

Albert noemt het enorm waardevol wanneer een leerling een lastige situatie om kan buigen tot iets moois. Om aan te geven hoeveel voldoening dat kan geven, deelt hij graag een metafoor: "afgelopen week zat ik op de fiets richting de boot. Het waaide behoorlijk. Dat deed me denken aan de ondersteuning die ik verzorg. Een leerling snapt iets niet en moet keihard werken om de materie onder de knie te krijgen. Ziet het niet zitten, wilt eigenlijk pauzeren of helemaal stoppen met school. Ik geef iemand dan graag een zetje in de juiste richting, maar iemand moet wel zelf blijven trappen. Geweldig toch als iemand dan de eindstreep haalt.’’

Texhi is in 2017 begonnen met bijlessen vanuit idealisme: Met wat extra begeleiding lukt het vaak wel om toch goed mee te komen. Daarnaast kan het voor leerlingen prettig zijn om buiten de bestaande schoolsituatie van iemand anders les te krijgen. Texhi is puur aanvullend en ondersteunend, voor leerlingen die het op eigen kracht niet rond krijgen.


Dag en tijdstip groepslessen natuur- en wiskunde: Basis / Kader / VMBO-TL maandag: 15:30 – 16:30. HAVO / VWO dinsdag: 15:30 – 16:30. Tarief per les: € 15,-. Aanmelden kan telefonisch of per e-mail: info@texhi.nl/ 06 4888 4864. Gelieve 7 dagen van tevoren aan te melden.

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 20 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 2 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 3 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 20 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1