Logo texelsecourant.nl
Papier van de Rauma op het strand van Fanø, gezien op de Facebookpagina van Ren Strand Fanø.
Papier van de Rauma op het strand van Fanø, gezien op de Facebookpagina van Ren Strand Fanø. (Foto: Ren Strand Fanø)

Containers Rauma spoelen aan op Fanø

De inhoud van enkele containers die overboord waren geslagen bij de OOCL Rauma is aangespoeld op het Deense Waddeneiland Fanø.

Dat heeft Kustnieuws Nederland & Europa gemeld. Het strand van Fanø ligt, verspreid over een paar kilometer, bezaaid met stukken papier en grote rollen papier.

De Rauma verloor een week geleden zeven containers boven Ameland. Het incident trok de aandacht, omdat het amper een jaar geleden is dat de containerramp met de Zoe plaatsvond. Net als bij de Zoe verloor de Rauma de containers in de storm.

Het voorval trok ook de aandacht, omdat de Tweede Kamer er recent op heeft aangedrongen de zuidelijke vaarroute vlak boven de Waddeneilanden te mijden met storm, zodat een herhaling van de ramp met de Zoe voorkomen kan worden.

Containerschepen langer dan 300 meter en breder dan 40 meter krijgen sinds kort – bij golven vanaf vijf meter hoogte – van de Kustwacht het advies de noordelijke route te pakken, maar dat gold als gevolg van de lengte niet voor de Rauma. Het schip voer ook buiten de twee vaarroutes boven de eilanden toen .

Bijkomend was dat het schip komend van Duitsland richting Nederland voer. Het advies van de Kustwacht wordt alleen gegeven aan schepen die van de andere kant komen en wanneer ze ter hoogte van Texel zijn.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!