Logo texelsecourant.nl
De aanwezigen tijdens de avond van het Texelfonds.
De aanwezigen tijdens de avond van het Texelfonds. (Foto: Gerrit Verhoeven)

De Koog wil bank, bloemen en speurtocht

De Koog kende dinsdag een rustige editie van het Texelfondsproject ‘Verrijk je Buurt’ in dorpshuis De Hof. 

Desondanks werden er volgens het Texelfonds elf ideeën ingediend voor het dorp. Zo willen bewoners graag dat de Kamperfoelieweg fraaier en veiliger wordt door aanleg van een voetpad en verkeersremmers. Bij paal 20 is nog geen strandrolstoel, terwijl daar wel vraag naar is. 

Ook is er in De Koog behoefte aan meer bloemen in het straatbeeld, bijvoorbeeld rond de bomen in de Dorpsstraat. Door bordjes met uitleg te plaatsen over de herkomst van de straatnamen en oud beeldmateriaal te verzamelen en te digitaliseren, willen enkele Kogers het historisch besef verbeteren. 

Dat kan worden gecombineerd met een speurtocht aan de hand van QR codes. Er is verder behoefte aan een bank voor het dorpshuis. Door die als gezamenlijk project te verfraaien met een kleurig mozaïek van oude tegels, wordt dat een leuk knutselproject. 

Er is ook vraag naar een digitale vaardigheidscursus voor ouderen, asbakken in Dorpsstraat, meer fietsenstallingen en de aanleg van een gezamenlijke moestuin. 

Komende woensdag 26 februari is de laatste ‘Verrijk je Buurt’-inspiratiebijeenkomst van het Texelfonds in De Cocksdorp. Wie nog een plan heeft kan dit tot uiterlijk 1 maart indienen via www.texelfonds.nl. De spelregels voor het project zijn op de site te vinden.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!