Logo texelsecourant.nl

Veegers slaan weer toe.

Gerda en Freek Veeger toonden vormbehoud door de vierde rondewinst van dit seizoen binnen te halen. Bas Tromp en Frans Stark houden hun hoge niveau vast en nemen nu serieus afstand.

De regerend kampioenen Gerda en Freek Veeger hebben na een stroef begin de vorm helemaal te pakken. Zes weken geleden moesten zij het nog doen met een - voor hun doen - schamele twaalfde plaats maar na een mooie serie hoge scores zijn de Veegers opgerukt naar de vijfde plaats. De eerste drie boompjes waren solide met bovengemiddelde scores, maar dankzij een uitsmijter van 2401 punten werd de rondewinst veilig gesteld. Zij haalden 7515 punten. Bas Tromp en Frans Stark deden al weer uitstekende zaken in het klassement door tweede te worden. Dat was vooral te danken aan een ijzersterke opening van 2235 punten. De rest van de spelletjes waren hoog genoeg om 7110 punten te kunnen bijboeken. Daarmee handhaven zij hun eerste plaats en nemen nu toch wel serieus afstand van de enig overgebleven concurrent. Jos Veeger en Theo Stoelinga revancheerden zich voor de sof van vorige week door derde te worden. Daar zag het eigenlijk na drie spelletjes niet naar uit, maar de laatste boom van 2324 punten maakte alles goed. Stoelinga en Veeger haalden 7016 punten en stijgen daardoor van acht naar zeven in het klassement. Frans Bos en George Eelman zijn de laatste weken ook met een inhaalrace bezig. Zij moesten van tamelijk ver komen, maar met een vierde plaats en 6675 punten hebben zij weer aansluiting met de middenmoot. Hans Westdorp en Meijert Laan handhaafden zich in de top door vijfde te worden met de mooie score van 6666 punten. Er leek na een opening van 1996 en 1980 punten meer in te zitten, maar daarna wist de pechduivel zijn deel op te eisen. Zij pakken daarmee de derde plaats weer terug. Nog een eervolle vermelding voor Marja en Martien Bakelaar, die er in de laatste boom in slaagden om niet minder dan vier marsen te spelen. Het bracht hen deze week de zesde plaats met 6578 punten. Het gemiddelde was met 6265 punten weer aan de hoge kant. Er werden 26 marsen gespeeld.

Het is de vraag wie er na deze speelronde nog in staat is om Bas Tromp en Frans Stark van het clubkampioenschap af te houden. Zij hebben inmiddels een gat van 2520 punten geslagen met Lieuwe van der Veen en Co Koomen. Die hebben op hun beurt weer bijna 1700 punten te pakken op Hans Westdorp en Meijert Laan. Daarachter zit het nog steeds dicht bij elkaar.

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!