Logo texelsecourant.nl
Foto:

'Weggeefwinkel' keert terug

In 2018 was de eerste editie van het tweedaags evenement van de PopUp Weggeefwinkel Texel en het concept bleek een groot succes. De pop up-weggeefwinkel is zaterdag 22 en zondag 23 februari van 11:00 tot 15:00 uur nogmaals geopend en wordt gehouden in de kerkruimte van dorpshuis De Hof aan de Nikadel 13 in De Koog.

"Ontspullen is hip, maar het voorjaar speelt ook mee: veel mensen laten nu graag een frisse wind door het huis waaien. Dat een weggeefwinkel alleen bedoeld is voor mensen met een kleine beurs berust op een misverstand. Iedereen laat zich toch graag verrassen door leuke spulletjes? De mensen die langskomen, arm of rijk, stappen binnen zonder verwachting. Je weet niet wat je tegen gaat komen, dat maakt het plezier nog groter – voor iedereen", schrijft initiatiefneemster Esther van Zeijlen.

Dit jaar is de derde editie en Esther van Zeijlen heeft deze keer Sandra en Marjon Bakker van Project 2 Texel uitgenodigd voor het evenement. "De visie van Project 2 heeft veel raakvlakken met het gedachtegoed achter een Weggeefwinkel; denk bijvoorbeeld aan milieu (hergebruik, overschotten gebruiken enz.) en maatschappelijke participatie. Het was een logische volgende stap om ze bij het evenement te betrekken. Bovendien is dit waarschijnlijk de laatste keer dat het Weggeefweekend op deze manier georganiseerd wordt. Project 2 Texel is namelijk op zoek naar een vaste plek in Den Burg en hier zal dan zeker een Weggeefkast te vinden zijn. Daarnaast is er gelukkig een kringloopwinkel op Texel in aankomst dus is er straks weer een plek waar mensen structureel hun spullen kunnen aanbieden voor hergebruik. Mooie ontwikkelingen die alle ruimte verdienen", vertelt ze.

Spullen inbrengen

De spullen voor het evenement kunnen op 19 en 20 februari van 14:00 tot 16:00 uur worden ingebracht bij de kerkruimte van het dorpshuis De Hof, Nikadel 13 in De Koog. Inleveren kan ook nog tijdens de openingsdagen. Welkom zijn huisraad, woondecoratie, speelgoed, spelletjes, boeken en muziek. Witgoed, meubelen, kleding en fietsen kunnen niet worden ingeleverd. Verdere restricties zijn er niet echt, maar, "je kunt zelf goed oordelen of iemand nog iets aan je ingeleverde spullen zal hebben of niet", stelt Esther. "En houd bij het meenemen uit de winkel wel rekening met een ander en verkoop de spullen niet gelijk door – zo blijft het voor iedereen een leuk evenement."

Naast de pop-up winkel en de lekkernijen van Project 2 Texel is er ook een koffiecorner en live muziek. De spullen die na sluiting van de winkel nog over zijn, gaan naar de diverse goede doelen op het eiland. Zoek voor meer informatie op Facebook naar 'PopUp Weggeefwinkel Texel'.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het is tijd om Texel geleidelijk en volgens de normen van de anderhalvemetersamenleving weer open te stellen voor toeristen.Reageren!