Logo texelsecourant.nl
Erik van Bruggen (rechts) in 1999 in De Pilaar in Den Burg toen hij samen met Lennart Booij  campagne voerde om partijvoorzitter van de PvdA te worden.
Erik van Bruggen (rechts) in 1999 in De Pilaar in Den Burg toen hij samen met Lennart Booij campagne voerde om partijvoorzitter van de PvdA te worden. (Foto: Joop Rommets)

Oud-Texelaar Erik van Bruggen overleden

Oud-Texelaar en stuwende kracht binnen de PvdA Erik van Bruggen is vrijdag op 51-jarige leeftijd overleden.

Van Bruggen, die opgroeide op het eiland en in Amsterdam woonde, was jarenlang op diverse manieren actief binnen de PvdA.

Samen met Lennart Booij richtte hij in de jaren negentig de vernieuwingsbeweging Niet Nix op en hij zat in het campagneteam van oud-premier Wim Kok.

Van Bruggen werkte samen met Felix Rottenberg en hij deed in 1999 samen met Booij een poging om partijvoorzitter van de PvdA te worden. Dat ging uiteindelijk niet door.

Daarna richtte hij samen met Booij campagnebureau BKB in Amsterdam op en was hij adviseur van onder andere oud-ministers Wouter Bos en Lodewijk Asscher en oud-wethouder Pieter Hilhorst van Amsterdam.

De oud-Texelaar was al langere tijd ziek. Op de website van BKB wordt Van Bruggen omschreven als een 'grootse, meeslepende, eigenwijze, dwarse, onnavolgbare, legendarische kapitein' van het campagnebureau.

"Twintig jaar lang liet hij ons net een tandje groter denken. Waarmee hij bedoelde: het moet keer tien! Zo maakte hij elke dag de wereld beter. Volgens zijn eigen motto Dream out Loud maakte hij plannen tot het eind."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!