Logo texelsecourant.nl
Twee huizen van een blok van vijf vissershuizen van ´PLEKvoor´ op het Hoekerf in De Tuunen. Voor de andere drie huizen in het blok van vijf wordt alles op alles gezet om de bouw door te laten gaan. Realisatie van een ander blok van zes vissershuizen is onmogelijk geworden.
Twee huizen van een blok van vijf vissershuizen van ´PLEKvoor´ op het Hoekerf in De Tuunen. Voor de andere drie huizen in het blok van vijf wordt alles op alles gezet om de bouw door te laten gaan. Realisatie van een ander blok van zes vissershuizen is onmogelijk geworden. (Foto: Ton Zegers--Nieuwsbrief De Tuunen)

Zes huizen onmogelijk door faillissement

Zes van de 23 sociale huurwoningen die het failliet verklaarde 'PLEKvoor' uit Soesterberg in De Tuunen zou bouwen, gaan vooralsnog niet door.

Dat heeft Stichting Woontij laten weten in een nieuwsbrief over de nieuwe woonwijk bij Den Burg. 'PLEKvoor' bouwde daar in opdracht van Woontij.

Veertien van de 23 sociale huurwoningen van ´PLEKvoor´ zijn inmiddels geplaatst. Voor een blok van vijf zogeheten vissershuizen op het Hoekerf (waarvan al twee huizen staan) wordt alles op alles gezet om de overige drie ook door te laten gaan.

Voor een ander blok van zes vissershuizen op het Hoekerf is de realisatie als gevolg van het faillissement echter onmogelijk geworden.

Volgens Woontij wordt op het moment in overleg met andere bouwers gewerkt aan een alternatief plan voor vergelijkbare woningen op de plek waar de zes vissershuizen zouden komen. "Dit zorgt wel voor opnieuw een vertraging voor deze woningen. Daarom gaan we in overleg met deze zes bewoners op zoek naar een (tijdelijke) oplossing."

Voor het blok van vijf vissershuizen (waarvan er al twee staan) is Woontij volgens de nieuwsbrief afhankelijk van de afspraken die met de curator van 'PLEKvoor' te maken zijn. De producent van ´slimme, duurzame en modulaire woningen´ werd op 31 januari failliet verklaard.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De voorverkoop bij zwembad Molenkoog moet blijven.Reageren!