Logo texelsecourant.nl
Foto: Jeroen van Hattum

Tromp en Stark slaan terug

Bas Tromp en Frans Stark hebben met harde hand de leiding in het algemeen klassement weer overgenomen. Door hun derde rondewinst in dit seizoen nemen ze de leiding weer over en slaan meteen een gat met hun directe concurrenten.

Bas Tromp en Frans Stark speelden na een korte onderbreking weer samen. Na een uitschieter van 2029 in de eerste boom werd de rondewinst met drie solide spelletjes veilig gesteld. Tromp en Stark haalden 7116 punten en dat was voldoende om de leiding in het algemeen klassement weer te heroveren.

Frans Bos en George Eelman deden onderin het klassement goede zaken door de tweede plaats voor zich op te eisen. Het lot dat dit geroutineerde duo nogal eens treft - één sofboompje per avond - bleef hen deze keer bespaard. Alle vier de spelletjes werden met regelmatige scores binnengehaald en dat leverde 7015 punten op. Bos en Eelman stijgen van dertien naar twaalf en nemen enige afstand van de onderste regionen.

John Vlaming en Eric Jan Geus sluipen naar boven in het klassement. Dankzij de derde plaats met 6811 punten kon weer een plekje winst in het klassement worden bijgeschreven. Zij staan nu vijfde. Carlo Bos en Cees Vinke deden goede zaken in de subtop door de vierde plaats binnen te halen. Door een kleine inzinking in de tweede boom was de 7000-grens niet haalbaar, maar mede dankzij vijf marsen konden er 6745 punten worden bijgeschreven. Bos en Vinke voeren nu de grote subtop aan en staan derde in het klassement.

Gerard en Theo Witte handhaven zich ook al in de grote subtop door vijfde te worden. Zij haalden 6578 punten en staan nu zesde. Het gemiddelde was met 6205 punten net even beter dan gemiddeld. Dat was mede te danken aan het vrij hoge aantal marsen: er werden er deze week 29 gespeeld.

In het algemeen klassement herstelden Tromp en Stark de orde. Lieuwe van der Veen en Co Koomen hadden een slechte avond. Niet alleen verspeelden zij de koppositie, maar ze kijken ook meteen tegen een achterstand van 1482 punten aan. Carlo Bos en Cees Vinke zijn nu "best of the rest" op een achterstand van 3533 punten. Daarachter blijven de verschillen klein: het verschil tussen nummer drie en nummer negen is maar net even meer dan 2000 punten. Met nog acht speelronden te gaan is dat niet veel.

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!