Logo texelsecourant.nl
Kaartje op de website van de gemeente met een overzicht van de wegwerkzaamheden in Den Burg.
Kaartje op de website van de gemeente met een overzicht van de wegwerkzaamheden in Den Burg. (Foto: Gemeente Texel)

Werkzaamheden in Kogerstraat

In de Kogerstraat tussen De Zes en de Stenenplaats in Den Burg vinden vanaf half februari werkzaamheden plaats aan het riool en de waterleiding.

Woensdag 12 februari wordt volgens de gemeente de huidige verharding opgebroken. De winkels en woningen blijven te voet bereikbaar. De week daarna worden de hemelwaterriolering en de hoofdleiding van PWN aangebracht, vanaf De Zes richting de Stenenplaats.

Als dit klaar is, start de aannemer met de huisaansluitingen. Dit gebeurt vanaf de Stenenplaats richting De Zes zodat de tijdelijke noodleiding meteen verwijderd kan worden. Dit scheelt werkzaamheden. Als de huisaansluitingen klaar zijn, wordt de verharding aangebracht.

Op 17 februari start tevens de herinrichting van de Oranjestraat in Oosterend. De straat wordt afgesloten voor het verkeer, de woningen blijven te voet en met de fiets bereikbaar. Hoewel de aannemer apparatuur gebruikt die voldoet aan de gestelde normen, kan het zijn dat omwonenden geluidshinder ervaren. De inwoners zijn volgens de gemeente over de werkzaamheden geïnformeerd tijdens een bewonersavond.

De planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van het weer en overige onvoorziene omstandigheden; deze kan nog wijzigen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!