Logo texelsecourant.nl
Foto: Provincie

Provincie: "Prestaties Texelhopper weer op niveau"

De huidige prestaties van de Texelhopper zijn weer op het gewenste niveau, dat stelt de Provincie Noord-Holland. De bussen rijden weer op tijd en het aantal reizigers groeit weer. Vorig jaar legde de provincie Noord-Holland de exploitant van de Texelhopper, Connexxion, een boete op, die deels voorwaardelijk was. Dat deel is door de prestaties nu kwijtgescholden.

De Texelhopper had bij het ingaan van de nieuwe OV-concessie (juli 2018) een problematische start. Door een falend softwaresysteem konden reizigers geen gebruik maken van de busdienst. De provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord, waar Texel deel van uitmaakt. Vanwege het niet voldoen aan de eisen legde de provincie aan Connexxion in 2019 een boete op van ruim €280.000,-, waarvan de helft voorwaardelijk.

Connexxion heeft inmiddels het softwaresysteem aangepast waardoor aan vrijwel alle vervoersverzoeken op tijd voldaan wordt. Dat is terug te zien in het groeiende aantal reizigers. De provincie int daarom het voorwaardelijke deel van de boete niet.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!