fysiotherapeut een acupuncturist Eefje Aalberts van de Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging aan de Wilhelminalaan
fysiotherapeut een acupuncturist Eefje Aalberts van de Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging aan de Wilhelminalaan

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Dry needling en acupuntuur

Gezondheid Gezond & Fit

Dry needling en acupunctuur. Twee behandelingen waarbij wordt gewerkt met dezelfde soort naalden, maar tegelijkertijd twee totaal verschillende therapieën.

Wie er veel over weet is fysiotherapeut een acupuncturist Eefje Aalberts van de Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging aan de Wilhelminalaan. "Bij dry needling prikken we de naald in spieren om deze te laten ontspannen. Spieren kunnen te strak of te vast zitten als gevolg van een ongeval, trauma of een andere oorzaak. Dry needling werkt heel lokaal. Door het spiervezel aan te prikken ontspant de spier en het gebied er direct omheen. Het kan, al dan niet in aanvulling op "gewone" fysiotherapie, een hele simpele en effectieve aanpak zijn."

Acupunctuur

Acupunctuur is een heel andere discipline. Waar dry needling meer voor acute klachten is en lokaal werkt, benader je met acupunctuur het hele lichaam. Het wordt vaak gebruik voor chronische aandoeningen. Denk aan menstruatieklachten, darm-, maag- en/of spijsverteringsproblemen, migraine, neerslachtigheid, overgangs- of andere klachten. "Met acupunctuur schep je voorwaarden voor herstel, zodanig dat het lichaam de klacht zelf kan oplossen. Dat is voor iedereen anders. Acupunctuur kan ook preventief werken, zorgen dat een sluimerende klacht verdwijnt."

Levensstijl

Mogelijk ook in combinatie met een aanpassing van je houding of levensstijl. Als omstandigheden, op persoonlijk, werk of ander vlak of eet- of drinkgewoonten, veranderen, kan ook de klacht veranderen.

"Als fysiotherapeut en acupuncturist kijk ik naar het bredere plaatje. Welke oorzaak heeft een klacht en met welke behandeling kan deze het best worden verholpen? Je kunt ook bij mij terecht voor een advies en ik denk ook graag met je mee."

Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 21 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen gisteren
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 20 apr, 10:30