Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Ervaring inzetten in eigen praktijk

Gezondheid Gezond & Fit

Henriëtte Timmermans, sinds 1985 jaar fysiotherapeut op Texel, is sinds dit jaar zelfstandig verder gegaan in haar praktijk aan de Heemskerckstraat in Oudeschild.

Ze heeft Fysio Team Texel in Den Burg, waar ze eerder werkte, overgedragen aan Wouter Keijning met wie ze de fysiopraktijk al gezamenlijk leidde. In haar eigen Praktijk Fysiotherapie Timmermans legt ze de focus op mensen die vaak al meerdere trajecten hebben doorlopen, maar bij wie het lastig is de herkomst van problemen te achterhalen. "Daar concentreer ik mij op. Dat betekent vaak veel vragen stellen om een beeld te vormen, om mogelijke oorzaken uit te sluiten en om van lieverlee vast te kunnen stellen wat de oorzaken van een probleem zijn."

Henriette is algemeen fysiotherapeut en ze is tevens bekkentherapeut, oedeemtherapeut en Mc Kenzie therapeut. Als bekkentherapeut is ze gespecialiseerd in alle voorkomende problemen rond het bekken en bekkenbodems bij mannen, vrouwen en kinderen. Als oedeemtherapeut is ze gespecialiseerd in de waterhuishouding van zowel de bloedsomloop als het lymfesysteem in het lichaam. Daar komt het vaak aan op het aanmeten van steunkousen. In haar rol als Als McKenzie therapeut behandelt ze rug, nek, heup en schouders op basis van mobiliserende technieken. Ze is ook geschoold in de haptonomie. "Ik heb inmiddels 35 jaar aan ervaring opgebouwd en die kennis zet ik graag in in de praktijk."

Henriette heeft de zwangerschapsbegeleiding, die ze dertig jaar op Texel heeft verzorgd, overgedragen aan Marleen van der Kuijl - Tromp die werkzaam is bij Oefentherapie Texel aan de Verzetstraat in Den Burg. De zwangerschapsbegeleiding bestaat uit training en voorlichting. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan conditie, spierversterking (rond bekken en bekkenbodem) en houding.

De zwangerschapsbegeleiding op Texel verloopt via GGD Hollands Noorden, deze week gaat er een nieuwe cursus op het eiland van start. Die bestaat uit acht lessen van 75 minuten en wordt wekelijks gegeven op dinsdagmiddag van 17:30 tot 18:45 uur bij Marleen aan de Verzetstraat 92 in Den Burg. De kosten bedragen €60,-. Aanmelden is mogelijk via www.ggdhn.nl/cursussen. Vragen via 088-01 00 557.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 55 minuten geleden
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 3 uur geleden 3
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 6 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen gisteren 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00