Afbeelding
Foto: Louis Bakker

Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH boekt kleine zege op Zeemacht

Algemeen

ZDH heeft het eerste duel na de winterstop gewonnen. In Den Helder werd Zeemacht nipt maar verdiend met 0-1 verslagen.

De Hoornder selectie was zondag smal. Kees Lap, Willem Rommets, Beer van Gelder en keeper Tom Reijnders ontbraken. Op doel stond Daniël Bakker, die bereid was zijn oude hobby weer eens op te pakken. Op het middenveld speelde oproepkracht Remco Boogaard zijn 227ste competitieduel voor ZDH. Stef Kooger was de enige wisselspeler.

De Hoornders begonnen fel. In de gewonnen thuiswedstrijd (5-2) was gebleken dat Zeemacht daar niet van houdt. De Helderse ploeg beschikt over vaardige spelers, van wie sommigen ook in het zaalteam van Zeemacht spelen, dat – net als Texel'94 – in de eerste divisie uitkomt. Technisch zijn de meesten een stuk beter dan hun ZDH-collega's, maar als het op een fysieke strijd aankomt, trekken ze hun benen liever terug.

Veel kansen leverde die strijdlust ZDH niet op. Aan de andere kant ontsnapten de Zwaluwen na een heerlijke actie van de rechtshalf. In het tweede deel voor rust was Gijs de Graaf twee keer dicht bij een doelpunt. De eerste keer nam hij de bal niet goed aan, de tweede keer miste zijn stiftje over de keeper hoogte. Kort daarop knalde Tom Bijl uit een vrije trap rakelings over.

Na de thee was de eerste kans voor Zeemacht. Spits Remsey Carmelia schoot op de paal. Daarna liet ZDH zich weer zien. Tot tweemaal kwam Zeemacht goed weg toen de 40-jarige Mike de Bruijn geen penalty kreeg van de goedleidende scheidsrechter Henk Borst. Toch was het na ruim uur eindelijk raak. Koen Jansen legde de bal terug op Bijl, die hard op doel schoot. De bal werd van richting veranderd door een verdediger, waardoor de keeper kansloos was.

Niet veel later was het schrikken toen Remco Boogaard een tik op zijn knie kreeg. Na een korte behandeling door verzorger Albert Scholl kon hij verder. Met Kooger als vervanger voor De Bruijn was ZDH een paar keer dicht bij een tweede doelpunt, maar De Graaf was wederom ongelukkig in de afwerking. In de slotfase kreeg ZDH nog bijna de rekening gepresenteerd. Bakker redde echter knap op een inzet van dichtbij en Carmelia kopte in kansrijke positie voorlangs. Het bleef daardoor 0-1.

Door de zege passeerde ZDH Zeemacht op de ranglijst. Zondag gaan de Zwaluwen op bezoek bij Wieringerwaard.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 15 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30