Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texelse Courant geeft gouden tickets weg

Algemeen

Filmfestival de Filmklassiekers dat volgend weekend plaatsvindt, denkt ook aan de jeugd. Op zaterdagmiddag staat het Hoornder Kerkje geheel in het teken van de misschien wel de leukste kinderfilm uit de jaren '70: Charlie and The Chocolate Factory.

"De festivalorganisatie heeft een bad uit de snoepfabriek van Wonka meegenomen. Wie durft, mag er een duik in nemen. De foto van je badavontuur krijg je direct mee naar huis. Ook gaat één van de bezoekers met het Gouden Ticket – dat garant staat voor je lengte in zuurstokken – naar huis. Hoe de zoektocht naar het Gouden Ticket er die middag uit zal zien, blijft tot de start van de film een verrassing", schrijft de organisatie.

De film verhaalt over de jonge Charlie die, samen met een paar hoogst verwaande kinderen, een dagje mag doorbrengen in de geheimzinnige chocoladefabriek van Willy Wonka. Acteur Gene Wilder, die in deze eerste verfilming van het gelijknamige boek van Roald Dahl de hoofdrol speelde, is briljant als Wonka, Het ene moment vriendelijk en toegeeflijk, een seconde later een gevaarlijke en grillige man, die niets liever wil dan de verwende kinderen op hun nummer zetten. Saillant detail: Quaker Oats, jawel de fabrikant van koekjes en ontbijtcereals, kocht destijds de filmrechten en financierde de film ter promotie van haar nieuwe snoepgoed: de Wonka Bar.

Info en Tickets

Charlie and The Chocolate Factory wordt op 1 februari vertoond vanaf 16:45 uur in het Hoornder kerkje. De film wordt met Nederlandse ondertiteling vertoond en is daarom geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Op de foto in het bad kan voorafgaand aan de film vanaf 16:00 uur of na afloop tot 19:15 uur. Tickets a €10,- zijn verkrijgbaar via defilmklassiekers.nl en ook te koop bij de kerk en Spar Goënga in Den Hoorn.

Tickets winnen

Ook voor deze voorstelling mag de redactie tweemaal twee kaarten weggeven. Kans maken op tickets? Stuur voor woensdag een mail naar redactie@texelsecourant.nl met naam en telefoonnummer.

Daarnaast worden er tweemaal twee passe-partouts verloot voor het Filmfestival. Wie hiervoor in aanmerking wil komen, kan tot maandagochtend 10:00 uur een mailtje sturen naar de redactie. 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 2 uur geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 7 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen gisteren
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1