Wally van Beek (PR-commissie Texelse landbouw), Henk Snijders en Marijcke Snijders laden de maaltijden met de Texelse producten in de auto om rond te brengen voor Tafeltje Dekje.
Wally van Beek (PR-commissie Texelse landbouw), Henk Snijders en Marijcke Snijders laden de maaltijden met de Texelse producten in de auto om rond te brengen voor Tafeltje Dekje. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Gratis maaltijd landbouw voor Tafeltje Dekje

Algemeen

Texelaars die gebruik maken van Tafeltje Dekje kregen vandaag een warme maaltijd die gratis werd aangeboden door de Texelse landbouw.

Ze kregen hutspot die was samengesteld met aardappels van Langeveld, wortels van Broekman en uien van De Ridder. Het vlees kwam uit de slachterij van Boschma vandaan.

De landbouw had de producten zelf schoongemaakt, zodat de keuken van de Gollards meteen met de producten aan de gang kon gaan. In totaal ging het om tachtig maaltijden.

Het aanbieden van de Texelse maaltijd loopt vooruit op plannen om meer producten van de Texelse landbouw op het bord te krijgen van Texelaars die zorg krijgen. Bedoeling is dat daarvoor een duurzame korte keten ontstaat tussen de landbouw en de zorgsector, zodat de producten geleverd kunnen worden.

Een werkgroep met vertegenwoordigers van LTO, Texels Welzijn, de Rabobank, Omring, Smaak van het Huis en de Bolder heeft sinds eind 2018 de mogelijkheden van een korte keten verkend. De bevindingen worden dinsdagavond in het restaurant van de Gollards gepresenteerd.

De samenwerking tussen de diverse partijen kwam tot stand toen een paar jaar geleden de keuken van de Gollards gesloten dreigde te worden, waardoor ook de maaltijdvoorziening van Tafeltje Dekje in het geding dreigde te komen.


De producten van de Texelse landbouw worden verwerkt in de keuken.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 26 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15