Logo texelsecourant.nl
Wally van Beek (PR-commissie Texelse landbouw), Henk Snijders en Marijcke Snijders laden de maaltijden met de Texelse producten in de auto om rond te brengen voor Tafeltje Dekje.
Wally van Beek (PR-commissie Texelse landbouw), Henk Snijders en Marijcke Snijders laden de maaltijden met de Texelse producten in de auto om rond te brengen voor Tafeltje Dekje. (Foto: Jeroen van Hattum)

Gratis maaltijd landbouw voor Tafeltje Dekje

Texelaars die gebruik maken van Tafeltje Dekje kregen vandaag een warme maaltijd die gratis werd aangeboden door de Texelse landbouw.

Ze kregen hutspot die was samengesteld met aardappels van Langeveld, wortels van Broekman en uien van De Ridder. Het vlees kwam uit de slachterij van Boschma vandaan.

De landbouw had de producten zelf schoongemaakt, zodat de keuken van de Gollards meteen met de producten aan de gang kon gaan. In totaal ging het om tachtig maaltijden.

Het aanbieden van de Texelse maaltijd loopt vooruit op plannen om meer producten van de Texelse landbouw op het bord te krijgen van Texelaars die zorg krijgen. Bedoeling is dat daarvoor een duurzame korte keten ontstaat tussen de landbouw en de zorgsector, zodat de producten geleverd kunnen worden.

Een werkgroep met vertegenwoordigers van LTO, Texels Welzijn, de Rabobank, Omring, Smaak van het Huis en de Bolder heeft sinds eind 2018 de mogelijkheden van een korte keten verkend. De bevindingen worden dinsdagavond in het restaurant van de Gollards gepresenteerd.

De samenwerking tussen de diverse partijen kwam tot stand toen een paar jaar geleden de keuken van de Gollards gesloten dreigde te worden, waardoor ook de maaltijdvoorziening van Tafeltje Dekje in het geding dreigde te komen.


De producten van de Texelse landbouw worden verwerkt in de keuken.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!