Logo texelsecourant.nl

Gemeente stopt met Citrix server

De gemeente Texel heeft - in navolging van andere gemeenten en op landelijk advies - preventief de Citrix server uitgezet vanwege veiligheidsrisico's.

Texel is een van de 200 gemeenten in Nederland die gebruik maakt van Citrix software waarmee op afstand op bedrijfssystemen ingelogd kan worden. Dan kan er van huis uit gewerkt worden.

Het systeem is momenteel echter doelwit van hackpogingen, waardoor diverse gemeenten met Citrix zijn gestopt. Volgens de gemeente is er "vooralsnog geen aanleiding te veronderstellen" dat de server van de gemeente Texel zelf doelwit is geweest van hackpogingen.

Volgens de gemeente is het voor medewerkers van de gemeente vooralsnog niet meer mogelijk om vanuit externe locaties in te loggen op het netwerk van de gemeente. Op het gemeentehuis kan nog wel gewoon gewerkt worden.

Reguliere dienstverlening voor inwoners via de balie, telefoon en e-mail blijft volgens de gemeente eveneens gewoon mogelijk.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!