Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

New Masters on tour in Hoornder kerkje

Algemeen

Gecontroleerde roekeloosheid, aardse agressie, elegante verfijning en eindeloze poëzie. Het is er volgens de orgaisatie allemaal in deze 'dubbel' van de Duits-Franse violiste Louise Wehr en de Amerikaanse pianist Llewellyn Sanchez-Werner. Een weergaloos recital vol 'mixed emotions'. 20 januari treedt het duo om 20:15 op in de Hoornder kerk als onderdeel van 'New Masters on Tour'.

Wat de Duits-Franse violiste Louise Wehr en de Amerikaanse pianist Llewellyn Sanchez-Werner gemeen hebben is een vorm van gecontroleerde roekeloosheid. Ze zijn niet bang om ruig en wild te spelen, risico's te nemen, maar altijd in dienst van de muziek. Precies dat maakt Ysaÿes bewerking tot een virtuoze Caprice van Saint-Saëns' Etude en forme de valse en de pianobewerking van delen uit Stravinsky's Vuurvogel onder handen van Wehr en Sanchez-Werner zo enerverend.

Aardse agressie

De Amerikaanse critici dichtten Llewellyn Sanchez-Werner al een combinatie van 'aardse agressie' en 'elegante verfijning' toe. Hetzelfde is van toepassing op Louise Wehr die zowel haar lyrische kanten als haar wilde woede kwijt kan in Schumanns Tweede sonate voor viool en piano en de Caprice d'après l'Etude en forme de Valse. Sanchez-Werner zet tegenover de volkse ruigheid van Stravinsky de eindeloze poëzie van Chopin en Claude Debussy. Een weergaloos recital vol 'mixed emotions'.

Online-bestellingen: www.tihms.com/concerten. Voorverkoop: bij de VVV Texel, Nauta Boek en Het Open Boek in Den Burg en vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij de Hoornder kerk. Toegangsprijzen: Normaal €18,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €9,-, linderen tot en met 12 jaar gratis toegang.

Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 23 minuten geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 5 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 21 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen gisteren 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3