Logo texelsecourant.nl

Fraaie kaartscore Bos en Vinke

Carlo Bos en Cees Vinke haalden flink uit in de dertiende ronde van de klaverjascompetitie met een score van even boven de 7500 punten. Bas Tromp en Frans Stark speelden een solide ronde en houden de leiding in het algemeen klassement.

Carlo Bos en Cees Vinke waren prima op dreef in deze speelronde. Alle spelletjes waren van een goed niveau maar vooral in het tweede spel werd met een score van 2294 punten flink uitgehaald. Het leverde een score op van 7528 punten. Daarmee komen Bos en Vinke heel dicht bij de top-3. Op eerbiedige achterstand haalden John Vlaming en Eric Jan Geus de tweede plaats. Na drie gelijkmatige winsten van rond de 1800 liep het laatste spelletje wat minder. Zij haalden 6758 punten en maakten een mooie sprong in het klassement: van zeven naar vijf. Petra Brands en Piet Kikkert haalden de derde plaats. Zij zullen na twee boompjes nooit gedacht hebben dat dit nog haalbaar zou zijn want de opening was met 1257 en 868 punten ronduit dramatisch. Brands en Kikkert herstelden zich daarna uitstekend door twee partijen neer te zetten van 2105 en 2477 punten, mede dankzij niet minder dan zeven marsen. Zij haalden 6707 punten en handhaven zich daarmee op de negende plaats. Meijert Laan speelde met invalster Els de Ridder een goede pot en werd vierde. Dat was vooral te danken aan een sterk middenstuk van 1739 en 2042 punten. De opening en het slot lieten te wensen over. De score van 6623 punten was voldoende om de derde plaats vast te houden. Bas Tromp en Frans Stark liepen weer een beetje verder weg van de directe concurrent door vijfde te worden. Zij haalden 6427 punten. Het gemiddelde was met 6311 punten hoog. Er werden 30 marsen gespeeld en ook dat ligt boven het gemiddelde.

In het algemeen klassement houden Tromp en Stark de leiding, op 774 punten gevolgd door Lieuwe van der Veen en Co Koomen. Westdorp en Laan bezetten de derde plaats op 2459 punten achterstand. Ook Carlo Boas en Cees Vinke zitten met 2754 punten dicht bij de top drie. Daarachter blijft het een compact peloton.

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.



Reageren!