Logo texelsecourant.nl
De bunker tegenover het vliegveld. De foto is gemaakt, voordat de bunker in de steigers kwam te staan.
De bunker tegenover het vliegveld. De foto is gemaakt, voordat de bunker in de steigers kwam te staan. (Foto: Ton Zegers)

Twee meter dik dak bunker lekt

Het twee meter dikke betonnen dak van de bunker tegenover het vliegveld in Eierland lekt.

Dat heeft Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel laten weten aan de hand van de werkzaamheden die momenteel bij de bunker aan de Postweg worden uitgevoerd.

Het museum meldt op de eigen Facebookpagina dat er dwars door twee meter beton heen een scheur zit die zelfs doorloopt door de eveneens twee meter dikke zuidgevel van de bunker.

"De zuidgevel werd tijdens de Georgische Opstand zeer zwaar beschoten, maar zo zwaar dat de bunker is gaan scheuren? Wie zal het zeggen..." De afdeklaag van het dak is inmiddels deels verwijderd door Dros. Bart Boon bekijk hoe de scheur het beste kan worden gerepareerd.

Het museum heeft de bunker op lekkage laten onderzoeken, omdat er wordt gewerkt aan de komst van een multimediale expositie over de Georgische Opstand. Daarvoor moet de bunker binnen vochtvrij zijn.

Het museum kocht de bunker een tijdje geleden met behulp van een bijdrage van €50.000,- van het toeristisch investeringsfonds STIFT. In een artikel dat vrijdag in de krant stond, stond per abuis Texelfonds waar STIFT had moeten staan.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!