Logo texelsecourant.nl
Lodewijk praat medewerkers van De Krim bij over de plannen.
Lodewijk praat medewerkers van De Krim bij over de plannen. (Foto: Job Schepers)

Lodewijks Groene Geluk van start

Op SBS6 is vanmiddag om 17:00 uur (herhaling zondagochtend) de eerste aflevering te zien van 'Lodewijks Groene Geluk' met Lodewijk Hoekstra. In het programma - onderdeel van 'De grote tuinverbouwing' - wordt de komende tijd de realisatie van de kinderboerderij '2.0' op De Krim op de voet gevolgd.

Er is al grootschalig opgeruimd, donderdag werd er gesnoeid. Diverse Texelse partijen werken mee aan het item. De definitieve plannen worden binnenkort bekend gemaakt. "In grote lijnen weten we het al, maar De Krim moet ook nog goedkeuring geven natuurlijk. Het klinkt wat vreemd dat wanneer je het hebt over duurzaamheid dat je meteen gaat snoeien. Maar juist door dit handmatig te doen, blijft het meeste behouden en wordt het terrein juist meer zichtbaar. Het hout dat we snoeien wordt gebruikt voor richels voor bijvoorbeeld egels", legt Lodewijk uit.

Als tipje van de sluier vertelt hij alvast dat er voor de inrichting van de kinderboerderij goed rondgekeken is op het eiland. "Zo zijn we naar De Slufter geweest en het herkenbare duinlandschap willen we ook hier terugbrengen." Texelaars worden aangemoedigd om vooral eens te komen kijken. "We betrekken er het liefst zoveel mogelijk Texelaars bij."  

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!