Logo texelsecourant.nl
Foto: Wikimedia

Platform 'Op Kop' 17 januari gelanceerd

"Uitdagende banen, unieke opleidingen en stages en een prachtige leefomgeving. Die kwaliteiten van de Kop van Noord-Holland zijn gebundeld in het online platform 'Op Kop', dat de Helderse wethouder Theo Meskers op vrijdag 17 januari 2020 lanceert in Theater de Kampanje in Den Helder vanaf 14:30 uur", meldt 'De Kop Werkt', een stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten, in een persbericht.

Volgens de persvoorlichtster van De Kop Werkt is Op Kop de uitgelezen kans voor bedrijven uit de regio Schagen, Den Helder, Hollands Kroon en Texel om hun organisatie breed onder de aandacht te brengen. Met gratis profielen kunnen ze zowel hun bedrijf voorstellen als hun vacatures, stages en eventuele opleidingen tonen. Ook zijn er artikelen geschreven door scouts, waarin organisaties en wetenswaardigheden over de regio worden uitgelicht. Hiermee laat het platform zien wat de Noordkop in huis heeft.

Op Kop start naast een platform ook een grootschalige promotiecampagne. Onder meer met onlinemarketing, bioscoopreclames en uitingen langs wegen, is de Kop van Noord-Holland zichtbaar. Zowel in de directe omgeving als daarbuiten. Doel is onder andere om inwoners van de Noordkop te behouden voor de arbeidsmarkt in deze snelgroeiende regio, én mensen van buiten de Kop van Noord-Holland te attenderen op de vele kansen die hier liggen. Daarvoor zijn in de afgelopen periode inwoners uit de Kop gevolgd. Deze zogeheten 'Koplopers' leren en werken in de Kop en vertellen allemaal waarom zij voor de regio kiezen. Van de medewerker van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, tot de moleculair bioloog van zaadveredelaar Hazera en de student van het ROC Kop van Noord-Holland, die stageloopt bij de Koninklijke Marine. Hun gezichten en verhalen staan centraal in de promotiecampagne die de komende twee jaar loopt.

Aanmelden voor het evenement kan via www.opkop.nl/aanmelden.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!