Afbeelding
Foto: Klaverjassen Bethel

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Tromp en Stark slaan terug

Algemeen

Bas Tromp en Frans Stark hebben de twaalfde speelronde van de klaverjascompetitie op hun naam geschreven. Zij heroveren de leiding in het algemeen klassement, maar de voorsprong is nog gering.

Bas Tromp en Frans Stark zagen in de laatste speelronde van 2019 hun voorsprong verdampen en waren zelfs de leiding kwijtgeraakt. In de eerste ronde van 2020 hebben de heren de orde hersteld door de twaalfde speelronde te winnen. Na een matige start werd er in de tweede ronde een boom neergezet van 2262, waarbij de weinig gelukkige tegenstanders het moesten doen met 790 punten. Twee solide partijen van rond de 1800 waren vervolgens voldoende voor een score van 7268 punten en dat was genoeg voor de rondewinst. Door dit resultaat heroveren Tromp en Stark de leiding in het klassement. Tiny Zwaneveld en Piet Moree wisten eindelijk eens los te komen van de "grijze muizen spelletjes" die ze tot nu toe speelden. Drie gelijkmatige scores en een uitschieter van 2147 punten waren voldoende voor de tweede plaats, zij haalden 7101 punten. Daarmee stijgen Zwaneveld en Moree van acht naar vijf in het klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan wisten te voorkomen dat het gat met de top-2 veel groter werd door de derde plaats in deze ronde te pakken. Westdorp en Laan haalden 6906 punten en stijgen daarmee weer naar de top-3. Onderin het klassement deden Petra Brands en Piet Kikkert goede zaken door de vierde plaats binnen te halen. Brands en Kikkert haalden 6503 punten en sluiten daarmee weer aan in de (grote) middenmoot: zij stijgen van twaalf naar negen. Gerard en Theo Witte werden vijfde en handhaven zich daarmee in de subtop. Ondanks dit mooie resultaat moeten zij wel een plaatsje inleveren: zij zakken van vijf naar zes. Eén troost: onder de top zijn de verschillen bijzonder klein. Het gemiddelde was met 6247 punten aan de hoge kant. Er werden 24 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement leiden Tromp en Stark met een voorsprong van 465 punten op Lieuwe van der Veen en Co Koomen. Hans Westdorp en Meijert Laan staan derde op een achterstand van 2655 punten.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 4 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen gisteren
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30