Iwan Groothuis, Michel Gregoire, Hans Schraders, Frank Spooren, Cees de Waal en burgemeester Uitdehaag.
Iwan Groothuis, Michel Gregoire, Hans Schraders, Frank Spooren, Cees de Waal en burgemeester Uitdehaag. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Prestatiecontract VVV getekend

Toerisme

Er was veel over te doen, maar in het kantoor van VVV Texel is donderdagmiddag het nieuwe prestatiecontract 2020 - 2023 ondertekend. Hierdoor gaan de gemeente, het Texels Ondernemers Platform (TOP) en VVV ook de komende jaren met elkaar door.

Eerder dit jaar was er de nodige onrust nadat wethouder Hennie Huisman opperde om de financiële bijdrage van €230.000,- van de gemeente aan VVV Texel te halveren. Het kreeg - tot grote opluchting van de overige partners - geen steun in de gemeenteraad en daarna werden de gelederen gesloten. De sfeer in het kantoor van de VVV was opperbest. Namens de gemeente tekende burgemeester Uitdehaag en niet verantwoordelijk wethouder Hennie Huisman. Dit vanwege het feit dat Hennie Huisman ook zitting heeft in de Raad van Toezicht van de VVV. Verder waren bij het heugelijke moment Michel Gregoire (manager TOP), Iwan Groothuis en Hans Schraders (Raad van Toezicht VVV), Cees de Waal (directeur TESO) en uiteraard VVV-directeur Frank Spooren aanwezig.

Na ondertekening door de VVV, gemeente, TOP en TESO werd er getoost (met alcoholvrije champagne) op de hernieuwde samenwerking. De gemeente draagt de komende jaren weer €230.000,- per jaar bij, net als TOP en TESO €115.000,-. Volgens TOP doet de VVV in de huidige constructie aan goede doelgroepmarketing en zorgt de organisatie buiten het seizoen voor liefst vijftig procent van de boekingen op het eiland.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 13 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3