De bakfiets wordt door 'Johan Hutjes' uit de haven gevist.
De bakfiets wordt door 'Johan Hutjes' uit de haven gevist. Foto's: Caroline Eelman

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Ouwe Sunderklaas

Oudeschild: Dirk en Fenny en de bakfiets van Joanne

Algemeen

In Oudeschild werd in de gymzaal van 't Skiltje het talrijke publiek vermaakt met kwalitatief goed spel, zowel bij de jeugd als de volwassenen.

's Avonds was er ook nog een extra jury in de De Ruyterstraat, waar het donderdagavond door de gure, harde wind voor spelers, publiek en jury wel even doorbijten om het vol te houden.

Een aantal onderwerpen kwamen meerdere keren voorbij. Zo werden Dirk en Fenny Schagen een paar keer gespeeld, onder een dekentje voor de feesttent van SomPop, waar zij als grote fans van BZN voor het optreden van Jan en Anny de wacht hielden om een goed plekje te bemachtigen vooraan bij het podium.

Ook de verdwenen bakfiets van een dorpsgenote was een dankbaar onderwerp voor meerdere spelers. Overtuigd van het feit dat zij deze op rem had gezet was de schrik groot toen deze op haar werkplek op de haven verdwenen was. Er werd een oproep op Facebook geplaatst waar melding werd gedaan van de brutale diefstal en de verontwaardiging in het dorp was groot.

Echter een aantal mensen, waaronder Johan Hutjes, vermoedden dat hij tóch de haven in gereden zou kunnen zijn. En wat bleek: na een paar keer 'dreggen' met een anker haalde Hutjes de bakfiets boven water! Toch niet op de rem gezet dus...

Verder werd onder meer gespeeld over het recent verschenen 'Bomenboek', de zure (of is het toch zoute?) grond van de Lunetten, zandstormen in het dorp door de PH zanddijk, de poes van Willemijne en de archeologische opgravingen bij de voormalige Skilsloot.

Opvallend en goed gespeeld was een voorstelling bij de groepen, waarbij door middel van een Monopolyspel in verschillende straten in het dorp meerdere onderwerpen voorbij kwamen. Deze voorstelling was dan ook goed voor de eerste prijs.

Bij de enkelingen is er altijd een leuke onderlinge strijd tussen vaste waarden Sjef Boom, Hillie Keijzer en Kees Jongedijk. Deze keer streek de laatste terecht met de eer met een hilarische karikatuur van Theo Boom, die zich kritisch had uitgelaten over de nog te realiseren fietsoversteekplaats over de Redoute.

Belangstelling voor de speulers in 't Skiltje. (Foto's Caroline Eelman)

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 10 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 15 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1