Marc-Hessel, Gosia en Victor in het kantoor van Texelduinen.
Marc-Hessel, Gosia en Victor in het kantoor van Texelduinen. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texelduinen verkocht aan Gosia en Marc-Hessel Huizinga

Algemeen

"Ik dacht altijd: ik ga nog jaren zo door, ik vind het veel te gezellig, maar nu de kogel door de kerk is, merk ik dat ik ook uitkijk naar de tijd dat ik een rustiger leven kan leiden", vertelt Victor Lancee, directeur van Texelduinen, over het nieuws dat het bedrijf per 1 januari 2020 overgedragen wordt aan de nieuwe eigenaren Gosia en Marc-Hessel Huizinga.

Victor begon het verhuurbureau in 2008 toen hij definitief de oversteek van Limburg naar Texel maakte. In ruim 10 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een gerespecteerd verhuurbureau met huizen over het hele eiland.

De eerste jaren nog vanuit het kantoor bij zijn eigen huis in Den Hoorn. Daarna groeide het bedrijf zo snel dat in 2016 een andere locatie gevonden moest worden. In het pand aan de Schilderweg in Oudeschild is voldoende ruimte om alle activiteiten verder uit te breiden. Victor is er van overtuigd dat Texelduinen in goede handen is bij Marc Hessel en zijn vrouw Gosia. De nieuwe Texelse eigenaren zullen het bedrijf in grote lijnen op dezelfde voet voortzetten. De eerstkomende tijd zal Victor op de achtergrond nog aanwezig zijn om hen wegwijs te maken.

"In de beginjaren was ik Texelduinen. Ik was zowel de directeur als de klusjesman. Ik kwam langs als gastheer en daarna om het gras te maaien. Maar dat is al lang niet meer zo. Ik ben trots op ons team. Allemaal fijne collega's die zich elke dag enthousiast inzetten voor alle gasten en huiseigenaren. Zij zijn Texelduinen."

Voor Marc is het wel even wat anders na 27 jaren varen. "Als kapitein bij Boskalis ben ik wel gewend om leiding te geven en ook accuraat kunnen handelen bij onverwachte zaken moet geen probleem zijn. Wat ik privé aan deze uitdaging ook heel fijn vind, is dat ik 's avonds weer eens vaker met het gezin aan tafel zit."

De overnamebal ging rollen na een conversatie tussen Victor en Gosia, die al zes jaar bij Texelduinen werkt. "Zij wilde eigenlijk vertrekken, omdat het in combinatie met haar andere baan wel erg veel werd. Toen zei ik dat ze nog twee jaar moest blijven", vertelt Victor. "Toen ik dit thuis aan Marc vertelde, was hij ervan overtuigd dat Victor het bedrijf wel wilde verkopen. Wij hebben onze interesse kenbaar gemaakt en uiteindelijk heeft dat tot dit geleid", stelt Gosia.

"We zijn blij dat Victor ons op weg helpt. Voor hem staat altijd voorop dat er niet gewerkt wordt met toeristen, maar met gasten. Zo staan wij er ook in, net als iedereen bij Texelduinen. Van schoonmaakster tot directeur", besluit Marc.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 40 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15