Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH kansloos tegen titelkandidaat

Algemeen

ZDH heeft de vervelende smaak van de nederlaag bij Oudesluis niet kunnen wegspoelen. Tegen titelkandidaat Vesdo ging het tegen de wind in snel mis en stond het bij rust al 0-3. Het spel leek in het tweede bedrijf wel beter, maar Vesdo schoot met scherp. Eindstand 0-7.

Met de harde wind tegen had ZDH het moeilijk. De opbouw verliep moeizaam en met verre trappen rechtstreeks de spitsen aan het werk zetten ging ook niet, want de bal kwam met bijna dezelfde snelheid terug.

Na tien minuten kwam ZDH ongelukkig op achterstand. De scheidsrechter constateerde een handsbal, waar Daniël Bakker, de vermeende dader, zich van geen kwaad bewust was. Aangezien de VAR de overtocht naar Texel niet had gemaakt, werd het een strafschop, die feilloos werd benut.

Nog geen tien minuten later stond het 0-2, waarna Tom Bijl voor een van de weinige Hoornder wapenfeiten zorgde. Zijn harde schot kon net worden gekeerd. Op slag van rust werd het uit een vlotte aanval 0-3 en was duidelijk dat alleen een wonder ZDH kon redden.

Met Koen Jansen voor de grieperige Gijs de Graaf begon ZDH toch vol goede moed aan de tweede helft. Met de wind in de rug werd de bal goed rondgespeeld en gloorde er voorzichtig hoop op een comeback. Maar na de eerste de beste counter stond het 'zomaar' 0-4.

In het vervolg probeerde ZDH er het beste van te maken. Na een een-tweetje tussen Bijl en Mike de Bruijn redde de Vesdo-keeper eerst knap op het harde schot van Bijl en direct daarna ook op de rebound van De Bruijn.

Door een van richting veranderde bal was ZDH-keeper Tom Reijnders even later kansloos, waarna Vesdo in het laatste deel van de tweede helft nóg twee keer scoorde.

ZDH heeft nu winterstop en speelt op 1 januari de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen Oud-ZDH. Op 4 en 5 januari volgt een kort trainingskamp in Groningen met een wedstrijd tegen Wildervank. Op 18  januari houden de Hoornders het Ivar van Elk zaalvoetbaltoernooi, waarna een week later de competitie wordt hervat tegen Zeemacht in Den Helder.

Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 18 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 23 uur geleden
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 20 apr, 10:30