Logo texelsecourant.nl

Hoge scores in negende speelronde

Er werd flink op los gescoord in de negende speelronde van de klaverjascompetitie. Lieuwe van der Veen en Co Koomen wonnen de ronde en lopen weer wat in op leiders Tromp en Stark.

Het record avondgemiddelde van dit seizoen ging in deze ronde aan diggelen. Het gemiddelde was met 6330 punten nog niet eerder dit seizoen zo hoog. Lieuwe van der Veen en Co Koomen leverden hieraan de hoogste bijdrage door deze speelronde ruim te winnen. Dat was te danken aan drie gelijkmatige winsten van ruim in de 1800 punten en één uitschieter van 2251 punten. Koomen en Van der Veen haalden 7797 punten en dat is ook al een seizoensrecord. Daarmee liepen ze weer ruim 500 punten in op de leiders, zij blijven tweede in het klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan tekenden voor de tweede plaats met 7543 punten. Dat zullen zij na het matige begin van 1457 punten niet hebben gedacht. Het was vooral aan de derde boom van 2586 punten te danken dat de score zo hoog uitviel. Dankzij dit resultaat maken Laan en Westdorp een mooie sprong in het klassement: zij stijgen van zes naar drie in het klassement. Leiders Tromp en Stark wisten - ook al met een hoge partij van 7229 punten - de schade ten opzichte van de directe concurrenten te beperken. Deze score kwam met vier gelijkmatige scores van rond de 1800 tot stand. Wel zien ze op dit moment elke week hun voorsprong slinken, het gat met de nummers twee is nu nog maar 1210 punten. Op eerbiedige achterstand van al dat geweld haalden Jos Veeger en Theo Stoelinga de vierde plaats binnen. Zij haalden 6654 punten en stijgen daarmee van acht naar zes. John Vlaming en Eric Jan Geus wisten zich knap te herstellen van een zeperd van 906 punten en haalden toch nog de vijfde plaats binnen met een score van 6268 punten. Zij blijven daarmee op de negende plaats in het klassement.

Na negen ronden worden de verschillen tussen de toppers en de rest al wel erg groot. Tromp en Stark leiden, voor Van der Veen en Koomen op 1210 punten. De nieuwe nummer drie: Hans Westdorp en Meijert Laan - kijken al tegen een achterstand van 3624 punten aan. Daar achter blijven de verschillen betrekkelijk klein.

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten

Lees ook

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Evenementen op Texel zouden beter op elkaar afgestemd moeten worden:Reageren!