Logo texelsecourant.nl

Schrijfmarathon Amnesty in de bibliotheek

Op 10 december is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Amnesty International organiseert dan schrijfmarathons. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Ook in de bibliotheek kan op dinsdag 10 december volop geschreven worden. Van 13.30 – 20.30 uur is de deur geopend en is iedereen welkom om in actie te komen. Er is iemand van Amnesty aanwezig en er zijn voorbeeldbrieven en -kaarten.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangen zitten, omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om te veranderen.

Tijdens de Write for Rights 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren. Er wordt actie gevoerd voor tien jongeren uit verschillende landen.

Op dinsdag 10 december kan er in de bibliotheek Texel, Drijverstraat 7, volop geschreven worden. Van 13.30 – 20.30 uur is de deur geopend en is iedereen welkom. Er is iemand van Amnesty aanwezig.

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Evenementen op Texel zouden beter op elkaar afgestemd moeten worden:Reageren!