Logo texelsecourant.nl

Veeger en Smit op dreef bij Texels kampioenschap

Muus Smit en Jos Veeger zijn goed op dreef bij het Texels kampioenschap klaverjassen. Zij staan na twee ronden bovenaan, maar de voorsprong is zeker nog niet beslissend.

Muus Smit en Jos Veeger hadden een bijzonder productieve ronde. Na een flitsende opening van 2244 punten werd er in de tweede boom precies gelijkgespeeld (beide koppels haalden 1626 punten). In de derde boom haalden Veeger en Smit nog eens uit met 2123 punten. De laatste ronde was modaal. Zij haalden 7486 punten en nemen daarmee de leiding in het klassement. Bas Tromp en Frans Stark herstelden zich uitstekend van een zeer matige opening en pakten deze ronde de tweede plaats. Alle vier bomen werden gewonnen met gelijkmatige scores tussen de 1531 en 1958 punten. Tromp en Stark haalden 7189 punten en stijgen daarmee van dertien naar vijf. Tiny Zwaneveld en Theo Witte hielden het hoge niveau van de eerste speelronde vast en werden deze keer derde. Zij speelden drie gelijkmatige partijen, maar dankzij één uitschieter van 2149 punten eindigde de teller toch boven de 7000. Zwaneveld en Witte haalden 7014 punten en houden hun tweede plaats vast. Gerda Veeger en Fenny Caspers speelden de kater van de poedelprijs van de eerste ronde van zich af door vierde te worden. De geroutineerde dames haalden 6864 punten en stijgen van de veertiende naar de tiende plaats. De rondewinnaars van het eerste uur - Eric Jan Geus en Frans Bos - moesten nu genoegen nemen met een vijfde plaats. Zij haalden 6542 punten maar handhaven zich op korte afstand in de top-3. Het gemiddelde was met 6320 punten hoog. Er werden 27 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement leiden Veeger en Smit, op korte afstand gevolgd door Zwaneveld en Witte (307 punten). Geus en Bos staan derde (op 760 punten). Ook Westdorp en De Zwart (vierde op 1056 punten) hebben nog goede papieren voor de eindzege.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!