Penoza draait vanaf deze week in Cinema Texel.
Penoza draait vanaf deze week in Cinema Texel. Foto: Filmfoto

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Veelzijdig aanbod in Texelse bioscoop

Algemeen

Jong, oud, klassiek, modern; voor iedereen is er wel wat in het nieuwe aanbod van Cinema Texel. Komende week is nieuwkomer 'Penoza: The final chapter' de hoofdfilm. Verder nieuw: 'Monos' in de seniorenmiddag, 'The Addams Family' voor de kinderen, een extra voorpremière van 'Huisvrouwen Bestaan niet 2' en 'De Notenkraker Ballet'.]

Penoza: The Final Chapter:

De Zwarte Weduwe is niet dood… Drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten. Uit zelfverdediging vermoordt ze de dader, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Terwijl haar kinderen in shock zijn dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen hebben openstaan. Iedereen wordt weer meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in rap tempo opstapelen. Carmen zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Monos:

Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn 'soldaten' een nieuwe opdracht toe. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter (Julianne Nicholson) moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken voor De Organisatie. Als de commandant vertrokken is lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid met elkaar, er wordt gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt wordt het menens… Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.
 
The Addams Family:

Is jouw familie vreemd? Echt niet! The Addams Family is terug in de allereerste animatiefilm over deze grappige griezelfamilie. Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Addams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd meer. In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Paul Groot (Gomez Addams), Monic Hendrickx (Morticia Addams), Tjitske Reidinga (Margaux Needler), Vajèn van den Bosch (Wednesday Addams), Pip Pellens (Parker Needler), Roman Derwig (Pugsley Addams), Cees Geel (Oom Fester), Lenette van Dongen (Omi), Raymonde de Kuyper (Moeder Morticia), Raymond Thiry (Vader Morticia) en Carel Struycken (Lurch).

Huisvrouwen Bestaan niet 2

In Huisvrouwen Bestaan Niet 2 worstelen onze drie vrouwen lachend en vloekend ieder met hun eigen moeilijkheden die bij hun levensfases horen; de verplichtingen, verwachtingen en chaos. We volgen Gijsje (Eva van de Wijdeven), Marjolein (Jelka van Houten) en Loes (Loes Luca) die ons, net als in het eerste deel, met een flinke dosis humor meenemen in hun zoektocht naar de antwoorden op verschillende herkenbare levensvragen. Huisvrouwen Bestaan Niet 2 is dé feelgood film van de feestdagen.

De Notenkraker Ballet: 

De glansrijke versie van De Notenkraker die The Royal Ballet in een creatie van Peter Wright in 1984 op de planken bracht is de ultieme productie van deze populairste balletklassieker aller tijden. Het is kerstavond en goochelaar Herr Drosselmeyer neemt de jonge Clara mee op een fantastisch avontuur waarin de tijd stil blijft staan: de woonkamer van het gezin verandert in een geweldig slagveld en Clara en Herr Drosselmeyer komen via een magische reis terecht in het Koninkrijk der Snoep. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, tezamen met de fantasierijke decors en de fascinerende dansers van The Royal Ballet - met onder meer een sublieme pas de deux tussen de Suikerfee en haar Prins - maken deze uitvoering van De Notenkraker tot de ultieme kerstvoorstelling.

Het overzicht:

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 7 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3