Logo texelsecourant.nl
Diverse kotters zochten de hele dag naar de vermiste mannen van de UK165.
Diverse kotters zochten de hele dag naar de vermiste mannen van de UK165. (Foto's: Sytske Dijksen)

"Duikers zaterdag naar gezonken UK165"

De Kustwacht verwacht dat er zaterdag kan worden gedoken naar de UK165 Lummetje die donderdagochtend vroeg op zeven kilometer ten westen van Texel gezonken is.

Naar verwachting laat het weer het dan toe dat duikers van de Zr. Ms. Makkum het schip kunnen bereiken.

Het voertuig van strandbeheer van de gemeente, de wippertruck van de KNRM en de Search-and-Rescue helikopter in actie op en bij het strand.

De zoekactie naar de twee opvarenden is rond zonsondergang gestaakt. Volgens de Kustwacht blijft het schip de Guardian op zee in de nabijheid van de UK165 en kunnen kotters verder blijven zoeken als ze dat willen. "Dat blijven we dan ook coördineren."

De Guardian blijft in de buurt van de gezonken kotter om ander scheepvaartverkeer te waarschuwen. De UK165 is volgens de Kustwacht inmiddels digitaal gemarkeerd voor andere scheepvaart en er komen nog boeien bij het schip te liggen. De kotter ligt buiten de vaarroute.

De Guardian van de Kustwacht (links) gezien vanaf het Texelse strand.

Kotters en andere schepen hebben de hele dag gezocht naar de 41-jarige en 27-jarige mannen die aan boord waren. Op Urk heerst grote onzekerheid over het lot van de twee vermiste vissermannen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar het vergaan van UK165.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!