Op marinetraffic is te zien hoe diverse kotters en andere schepen aan het zoeken zijn naar de opvarenden van de vermiste UK165 Lummetje.
Op marinetraffic is te zien hoe diverse kotters en andere schepen aan het zoeken zijn naar de opvarenden van de vermiste UK165 Lummetje. Foto: Marine Traffic

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Kotters zoeken naar opvarenden UK165

Algemeen

De twee opvarenden van de vermiste Urker kotter UK165 Lummetje zijn een 41-jarige man (schipper/eigenaar van het schip) en een 27-jarige man die vaste opvarende van de UK165 is.

Dat meldt Urkerland, het lokaal nieuwsblad van Urk. De kotter was woensdagmiddag vertrokken uit de haven van Den Helder om te gaan vissen op garnalen.

Diverse kotters (waaronder ook een aantal Texelse kotters), Kustwacht, marine en KNRM zijn met een grote zoekactie op zee bezig in de hoop de twee mannen te vinden.

Rond 05:46 uur kwam er een noodmelding van het noodbaken van de UK165 binnen en sindsdien is er niets meer van kotter en bemanning vernomen. Het schip lag op dat moment op zeven kilometer ten westen van Texel in de buurt van de Razende Bol.

Rond half tien werd met de sonar van de mijnenjager Zr. Ms. Makkum onder water een object aangetroffen op de plek waar de UK165 voor het laatst was waargenomen. Als gevolg van de slechte weersomstandigheden kunnen er nog geen duikers naar beneden voor verder onderzoek. Er werden tijdens het zoeken een leeg reddingsvlot en een reddingsvest aangetroffen. 

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 1 uur geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 3 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 6 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 22 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10