Logo texelsecourant.nl
Op marinetraffic is te zien hoe diverse kotters en andere schepen aan het zoeken zijn naar de opvarenden van de vermiste UK165 Lummetje.
Op marinetraffic is te zien hoe diverse kotters en andere schepen aan het zoeken zijn naar de opvarenden van de vermiste UK165 Lummetje. (Foto: Marine Traffic)

Kotters zoeken naar opvarenden UK165

De twee opvarenden van de vermiste Urker kotter UK165 Lummetje zijn een 41-jarige man (schipper/eigenaar van het schip) en een 27-jarige man die vaste opvarende van de UK165 is.

Dat meldt Urkerland, het lokaal nieuwsblad van Urk. De kotter was woensdagmiddag vertrokken uit de haven van Den Helder om te gaan vissen op garnalen.

Diverse kotters (waaronder ook een aantal Texelse kotters), Kustwacht, marine en KNRM zijn met een grote zoekactie op zee bezig in de hoop de twee mannen te vinden.

Rond 05:46 uur kwam er een noodmelding van het noodbaken van de UK165 binnen en sindsdien is er niets meer van kotter en bemanning vernomen. Het schip lag op dat moment op zeven kilometer ten westen van Texel in de buurt van de Razende Bol.

Rond half tien werd met de sonar van de mijnenjager Zr. Ms. Makkum onder water een object aangetroffen op de plek waar de UK165 voor het laatst was waargenomen. Als gevolg van de slechte weersomstandigheden kunnen er nog geen duikers naar beneden voor verder onderzoek. Er werden tijdens het zoeken een leeg reddingsvlot en een reddingsvest aangetroffen. 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!