Anouk, Marith en Roos
Anouk, Marith en Roos Foto: GV Texel

Dit artikel is geschreven door
Gymnastiek Vereniging Texel

Al bijna honderd jaar sporten aan die je helpen om soepel, lenig en fit te blijven.

Turnsters missen concentratie bij aanvang turncompetitie

Algemeen

Net niet scherp genoeg moet de trainer van GVT gedacht hebben na het analyseren van de resultaten van de turncompetitie van rayon Noord . De kanshebbers op een hoge klassering van GVTexel lieten in de meeste gevallen slordig wat punten achter. Vooral de jongere turnsters met voorgeschreven onderdelen vergaten soms een onderdeel of wisten hun oefening met de nodige aarzeling te volvoeren. "ik kreeg een paniekaanval" wist zelfs één van de jongere turnsters te verwoorden toen ze van de vloer afstapte.

De ploeg van GVT was naar Den Helder afgereisd met een zeer ruime delegatie in bijna alle leeftijdsgroepen. Melissa Zwarteveld en Lieke van der Sar  beiden gepromoveerd werden 6e en 11e bij de jongste pupillen. Melissa kwam in de buurt van het podium door een 3e plek op balk en sprong maar scoorde opvallend laag op de brug. De niet gepromoveerde turnsters Juna Daalder, Pim Hensen en Veerle Kalk werden 1 divisie lager 5e, 11e en 21e.

Marith Kieft (debutant bij de instappers) verbaasde de kenners door haar 1e plaats op vloer en brug. Overall werd ze 4e, terwijl clubgenoot Anouk Raateland 6e werd in de eindrangschikking bij het jonge talent.

Bij de oudere pupillen was de hoop op Daisy van der Wilde gericht. Zij liet in de trainingen zien alles te beheersen. Het liep echter geheel anders dan van te voren gedacht. Clubgenoot Sarah Jansen verkeerde in supervorm en turnde in een flow naar de 4e plaats, terwijl Daisy net als Minke-Li Eveleens bij vloer 2 volle punten misliep door een eenvoudig doch essentieel onderdeel in haar oefening te vergeten. Daisy werd 16e en Minke-Li 19e. Imke Bootsma en Wikki Gtowacka (beide Jeugd turnsters) leden ook aan het vergeetvirus, maar lieten deze afwijking op de balk zien. Weg twee volle punten en de kans op een podium plek. Een 7e plaats voor Imke, een 15e plaats voor Wikki.

Drie turnsters van GVT hebben dit seizoen de leeftijd bereikt waarop ze keuze oefeningen mogen gaan draaien. Een verademing t.o.v. de voorgeschreven oefeningen. Roos Zegel werd 3e op vloer met haar 1e vrije oefening ooit door haar geturnd, maar kwam op het eind van de wedstrijd in problemen op balk. Een 13 plaatsnotering voor Roos en een 18e plaats voor Cinta van Beusekom die totaal niet lekker in haar vel zat. Fleur Oosterhof daarentegen blaakte van ambitie en zelfvertrouwen. Ze blijkt profijt te hebben van alle mogelijkheden die de vrije stof haar bied. Nog wat onwennig turnde ze naar een gedeelde 6e plaats. Met een beetje geluk had ze bij de medailles kunnen komen, want de verschillen waren hier klein.

Cinta, Roos en Fleur
Melissa en Lieke
Sarah, Minke-Li, Wikki en Sarah
Veerle, Juna en Pim
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 5 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 10 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1