Kerstbokaal in manege Akenburg in 2018
Kerstbokaal in manege Akenburg in 2018 Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Jaarlijkse Kerstbokaal in manege Akenburg

Sport

In manege Akenburg wordt zaterdag 28 december de jaarlijkse 'Kerstbokaal' gehouden. Deze wedstrijd is bedoeld voor pony's en paarden, ruiters en menners, van ieder niveau. Ook als je geen lid bent van een vereniging kan je meedoen.

Er zijn verschillende bokalen te winnen. Zo zijn er, net als voorgaande jaren, de bokalen voor de meest allround combinatie/aanspanning bij de ruiters, menners en bixieruiters. Dit jaar is er ook een bokaal voor het meest veelzijdige team bestaande uit twee combinaties óf twee aanspanningen. Om kans te maken op de gewone- of de bixie-bokaal moeten er een dressuurproef, een springparcours en een spel worden verreden. Om kans te maken op de men-bokaal moeten er een dressuurproef, vaardigheid en een spel verreden worden. Voor de team-bokaal telt de hoogste score per proef en parcours. Een combinatie in een team mag ook een onderdeel overslaan. Dan telt de score van de ander voor het klassement. Verder zijn er voor alle onderdelen ook aparte prijzen te behalen. Het verkleden wordt voor het team-klassement extra beloond. Op dit onderdeel zijn maximaal 10 punten te behalen. Er komt dan ook een aparte modeshow waarin de teams hun uitdossing kunnen presenteren.

Sponsorwedstrijd

De kerstbokaal is een sponsorwedstrijd. De deelnemer die het meeste sponsorgeld ophaalt, wint een mooie deken met de naam van paard of pony. Verder zijn er nog meer prijzen die door middel van verloting worden weggegeven. Voor iedere €5,- die erbij komt, gaat er een extra lootje met de naam van de deelnemer bij. De opbrengst van de Kerstbokaal heeft ieder jaar een doel. Voor dit jaar is het doel nog niet vastgesteld en vragen we de deelnemers om met een leuke suggestie te komen. Belangrijk is dat het voor alle gebruikers van de manege een toegevoegde waarde heeft.

Aan het einde van de wedstrijd geeft stal De Oude Witte Engel een show, gevolgd door de prijsuitreiking. Als afsluiting volgt er nog een loterij. Voorafgaand aan de kerstbokaal mag er van maandag 23 december tot en met vrijdag 27 december van 13:00 tot 16:00 vrij gereden worden om te oefenen in de manege. Menners mogen tussen 16:00 en 17:00 in de manege oefenen. Zondag 22 december is er een oefenparcours voor de deelnemers. Deelnemen aan het oefenparcours kost €5,-. Opgeven voor de Kerstbokaal kan tot 14 december met het opgaveformulier op startlijsten. Ga naar de site: www.startlijsten.nl en zoek op plaats den Burg. Voor meer informatie kunt u mailen naar: roos.bloemendaal2001@gmail.com.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 minuten geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3