Logo texelsecourant.nl
De Schreeuw van Edvard Munch
De Schreeuw van Edvard Munch

Lezing over Scandinavische kunst

Wie kent niet De Schreeuw van Edvard Munch? Het wereldberoemde schilderij of eigenlijk schilderijen (het zijn meerdere versies) is zonder twijfel het beroemdste schilderij uit Noorwegen en misschien uit heel Scandinavië. 

Scandinavië heeft echter meer te bieden. Helene Schjerfbeck was een tijdgenote van Munch en werd bekend met portretten vol psychologische introspectie. En wat te denken van de symbolistische schilderijen met het landschap als onderwerp? Of moderne kunstenaars als Olafur Eliasson, die in Parijs tijdens de klimaattop Groenlandse ijsblokken op straat liet smelten om klimaatverandering zichtbaar te maken. Of Elisabeth Ohlson met een (behoorlijk) gemoderniseerd verhaal van Christus' leven in foto's.

Krzysztof Dobrowolski-Onclin bespreekt in deze lezing kunst uit alle landen die tot Scandinavië gerekend worden. Zowel Vikingschepen, sprookjesachtige schilderijen als moderne beeldentuinen komen voorbij. De Scandinavische kunst is immers meer dan Munch.

De lezing Van Munch tot nu – kunst uit Scandinavië vindt plaats bij Artex op dinsdag 17 december om 20.00 uur. Reserveer een plekje via de website van Artex.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!