Logo texelsecourant.nl
Foto: Anet van de Elzen

Serie workshops pastorie De Waal bron van inspiratie december

Pastorie De Waal biedt verschillende workshops aan. Voor de feestmaand december altijd een bron van inspiratie om eens iets anders op tafel te zetten.

De workshops vegetarisch koken geven een houvast om heerlijke vegetarische maaltijden te bereiden zonder meteen naar vleesvervangers te grijpen. De rijkdom aan ingrediënten die Texel biedt worden in de pastorie steeds als uitgangspunt genomen. "We maken onder andere gebruik van paddenstoelen van Maarten Dijker, aardappelen en bonen van Lap, schapenkaas van De Waddel, de enorme verscheidenheid aan slasoorten en eetbare bloemen van Jacque Brouwer, zuivel van de Novalishoeve en natuurlijk groenten van diverse kleine producenten op het eiland", laat Anet Van de Elzen van de Pastorie weten.

Sinds kort wordt er na het grote succes van de broodbakworkshops ook een workshop 'Zuurdesembrood bakken' gegeven. In de tijd die het kost om een brood te maken leert men alle ins-en outs om thuis een eigen starter te maken, deze te onderhouden (voeden) en te gebruiken voor het bakken van heerlijk zuurdesembrood. Het brood heeft een frisse (niet per se zuur) smaak en is lichter verteerbaar dan gistbrood. Vanwege de lange rijstijd is de workshop over twee dagen verspreid: een middag en een aansluitende ochtend.

Het programma voor de komende tijd:

Zondag 24 november van 16:00 tot 20:30: Workshop 'Vegetarisch koken'.

Dinsdag 26 november van 15:00 tot 18:30 en woensdag 27 november van 9:00 tot 11:00: Workshop 'Zuurdesembrood bakken'.

Zaterdag 21 december van 16:00 tot 20:30: Workshop 'Vegetarisch koken met Kerst'

Kosten voor deelname aan deze workshops: €65,- per persoon. Voor meer informatie: www.pastoriedewaal.nl/kookstudio.html. Opgeven graag via info@pastoriedewaal.nl of telefonisch 0222 794543. Voor alle workshops zijn nog plaatsen beschikbaar. Als u een dieet of voedselallergie hebt laat het ons graag van tevoren weten.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!