Logo texelsecourant.nl

Sterk herstel Vlaming en Geus

John Vlaming en Eric Jan Geus hebben zich hersteld van een matige start in de klaverjascompetitie. Bas Tromp en Frans Stark behouden de leiding in het algemeen klassement.

John Vlaming en Eric Jan Geus hadden tot nu toe de wind niet mee in de klaverjascompetitie. In de vijfde speelronde waren de routiniers echter prima op dreef. Na een spetterende opening van 2383 punten volgden twee spelletjes van 2019 en 1955. Er werd al voorzichtig gedacht aan een eindscore van boven de 8000, maar dat bleek na een spel van 1301 uiteindelijk te hoog gegrepen. Even goed werd de beste score van dit seizoen tot nu toe neergezet. Geus en Vlaming behaalden 7658 punten en stijgen van de dertiende naar de derde plaats in het algemeen klassement. Co Koomen en Lieuwe van der Veen blijven het prima doen. Deze keer lukte het wel om boven de 7000 punten te komen. Dat was vooral te danken aan een sterk middenstuk met spelletjes van 2207 en 2057 punten. Het leverde een score op van 7320 punten. Zij staan nu tweede in het algemeen klassement. Bas Tromp en Frans Stark doen waar zij goed in zijn: geen extreem hoge scores maar steeds bij de top-5 spelen. Ook deze week lukte dat weer met een score van 6776 punten. Zij houden daarmee stevig de eerste plaats in het klassement vast. Carlo Bos en Cees Vinke hadden hun vierde plaats te danken aan een ijzersterke laatste ronde van 2247 punten. Zij haalden 6550 punten en stijgen daarmee van twaalf naar tien. Fenny Caspers en Piet van der Slikke haalden namens Gerda en Freek Veeger de vijfde plaats binnen met 6525 punten. Zij stijgen van tien naar zeven in het klassement. Het gemiddelde was met 6207 punten redelijk goed. Er werden 26 marsen gespeeld, een evenaring van het seizoensrecord. 

In het algemeen klassement hebben Bas Tromp en Frans Stark (1e) en Lieuwe van der Veen/Co Koomen (2e op 528 punten) enige afstand genomen van de rest van het veld. John Vlaming en Eric Jan Geus kijken toch al tegen een achterstand aan van 1553 punten. Daarachter blijven de verschillen heel klein.

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het is tijd om Texel geleidelijk en volgens de normen van de anderhalvemetersamenleving weer open te stellen voor toeristen.Reageren!