ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH komt net tekort tegen AGSV

Algemeen

ZDH heeft zondag opnieuw verloren. Thuis tegen AGSV werd het 2-3 voor de tegenstander uit Aartswoud.

Met gelegenheidscoach Douwe Vonk op de bank als vervanger voor Joop Rommets, die een al lang geleden gepland uitje met zijn vriendengroep had, probeerde ZDH  van achteruit op te bouwen. Dat ging vrij moeizaam, zodat vaak toch werd gekozen voor de lange bal. De gasten deden hetzelfde en gokten op de snelheid van hun spits. Een treffer van hem werd afgekeurd wegens buitenspel. Na 25 minuten leed Tom Bijl balverlies en schoot een speler van AGSV de bal van afstand in de benedenhoek: 0-1.

Niet veel later kreeg ZDH een penalty na een overtreding op Bijl. Het slachtoffer ging zelf achter de bal staan, maar zag de keeper redding brengen. Daarna was ZDH een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar ook AGSV liet zich niet onbetuigd. Vlak voor de pauze zag de scheidsrechter in een onhandige actie van Willem Rommets opnieuw een strafschop. Deze werd wel benut: 0-2.

Een kwartier na rust schoot Tijs van Exel de bal met een boog in de kruising (1-2) en ging ZDH met Daniël Bakker voor Mike de Bruijn op jacht naar de gelijkmaker. Maar het was AGSV dat scoorde, waardoor de marge weer twee was. De Zwaluwen stroopten de mouwen op en knokten hard voor een beter resultaat. Ook Paul ter Steege kwam in de ploeg, als vervanger voor Willem Rommets.

Vijf minuten voor tijd gaf Van Exel een splijtende pass door het midden en was aanvoerder Gijs de Graaf met een sliding eerder bij de bal dan de doelman: 2-3. Maar een gelijkspel zat er niet meer in.

Zondag speelt ZDH in Kolhorn tegen Kaagvogels.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.