Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers

Kees en Katja gaan nog één keer grote stap aan met slagerij

"De slagerij opende in mei 1999. We zijn nu twintig jaar verder en hebben samen besloten nog één keer een echt grote verbouwing aan te gaan", vertelt Kees Moormann van Slagerij Moormann & De Boer in De Koog die hij runt met zijn vrouw Katja.

De sloophamer draait inmiddels overuren en de klanten van de slagerij kunnen terecht in de verkoopwagen die voor het pand staat. "Begin december willen we en gaan we weer open. Het grootste sloopwerk moet deze week al af zijn. Daarna kunnen we beginnen met de opbouw", legt Katja afgelopen dinsdag uit.

De opbouw wordt door een Belgische interieurbouwer verricht. "Een bedrijf dat nog echt verstand heeft van de ambachtelijke uitstraling die wij zoeken. Vleesch met SCH zullen we maar zeggen', lacht Kees. De nieuwe slagerij krijgt een meer open karakter, waarbij de kwaliteit voorop blijft staan. "Dat geldt voor het vlees en de maaltijden. Hoe het precies wordt, gaat de klant zien bij de heropening", lacht Kees.

Tot begin december kan men maandag tot met zaterdag tussen 9:00 uur en 17:00 uur terecht in de vleeswagen. "Het assortiment is iets kleiner, al is er op bestelling veel mogelijk natuurlijk. Als tegemoetkoming zijn er tot die tijd geen bezorgkosten op Texel", legt Katja uit.

Volgens Kees is dit het juiste moment: "De ouders van Katja zijn altijd al zeer vooruitstrevend geweest en ook wij willen voorop blijven lopen. Mensen eten minder vlees, maar als ze vlees consumeren gaat de keus naar goed, lokaal vlees. Dat leveren wij. En om op alle facetten kwaliteit te kunnen blijven leveren", verbouwen we nu."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!