Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Grote verschillen bij klaverjassen

Algemeen

In de vierde speelronde is het algemeen klassement flink door elkaar gehusseld. De ronde werd gewonnen door Marja en Martien Bakelaar. Bas Tromp en Frans Stark pakken de leiding in het algemeen klassement.

De eerste drie ronden waren wat saai maar in de vierde ronde waren de verschillen groot. Het verschil tussen de hoogste partij (7422 punten) en de laagste partij (4289 punten) was meer dan 3000 punten. Dat geeft - zeker in deze fase van de competitie flinke verschuivingen. De hoogste score werd gehaald door Marja en Martien Bakelaar. Zij speelden drie min of meer normale spelletjes, maar in de tweede ronde van de avond haalden zij een score van 2482 punten, veruit de hoogste "boom" tot nu toe. Dankzij deze score verlaten de matig gestarte Bakelaars de laatste plaats en vinden zich meteen terug in de middenmoot. Zij stijgen van veertien naar negen. Tiny Zwaneveld speelde met invaller Edwin Zwaneveld 7244 punten bij elkaar. Zij haalden drie mooie scores van rond de 1900, er was echter ook een klein dipje van 1492 punten. Tiny Zwaneveld en Piet Moree stijgen daardoor van negen naar drie. Bas Tromp en Frans Stark profiteerden optimaal van een off-day van de voormalige leiders in het klassement. Zelf haalden zij 7079 punten. Zij nemen daarmee de leiding over in het klassement. Lieuwe van der Veen en Ko Koomen zijn de laatste weken goed op dreef en speelden zich opnieuw in de top-5. Deze keer stopte de teller op 6999 punten. Koomen en Van der Veen stijgen daarmee van zeven naar vier. Ook Truus Witte en Bart Weijdt toonden vormbehoud door vijfde te worden. Zij haalden 6575 punten en stijgen van zes naar vijf. Het gemiddelde was met 6273 punten aan de hoge kant. Er werden 26 maren gespeeld en dat is een voorlopig seizoensrecord.

Het algemeen klassement ging na deze speelavond helemaal over de kop. Tromp en Stark leiden, met een voorsprong van 988 punten op Jos Veeger en Theo Stoelinga. Tiny Zwaneveld en Piet Moree bezetten op 997 punten de derde plaats. Gerda en Freek Veeger hadden deze week alles tegen en zakten door een zeer lage score van 4841 punten van de eerste plaats naar plaats tien. Eén troost voor de voormalige leiders: de verschillen in de top zijn niet groot. Het kan volgende week weer andersom zijn. Dit was nog niet eens de laagste score. Ook Fenny Caspers en Piet Kikkert hadden écht alles tegen en kwamen tot 4289 punten. Dit soort scores komt niet al te veel voor.

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 13 uur geleden 6
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 18 uur geleden 68
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
medewerker planning gezocht 20 uur geleden
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2