Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Filmmaker zoekt steun voor speelfilm op Texel

Cultuur

"Op de grens van mijn eiland" is de titel van een film over waarheid en leugens, die zich afspeelt op Texel. Regisseur en scenarist Aswin Baaijens van Second Sun wil de film in 2020 realiseren.

"We vinden dat de prachtige omgeving van Texel nog niet genoeg aandacht heeft gekregen in Nederlandse film. Met deze speelfilm willen we een spannend en intrigerend verhaal vertellen die in contrast staat met de rustgevende omgeving van Texel. De film gaat over Texelaars en er zitten iconische Texelse aspecten in. Zoals het jaarlijkse windfestival, dat is een belangrijk aspect in het verhaal."

Baaijens, afgestudeerd aan het SintLucas in Eindhoven als AV-specialist, droomt er van jongs af aan van speelfilms te maken. Hij heeft met vrienden de krachten gebundeld. "We kwamen er al snel achter dat de Nederlandse speelfilmwereld een gebrek aan variatie heeft. Het is moeilijk voor makers die niet uit omgeving Amsterdam/Hilversum komen een film in de grote zalen te krijgen. Daar willen wij verandering in brengen. We zijn ons actief aan het inzetten om makers te verbinden en te inspireren om zo de filmwereld in Nederland te veranderen en nieuwe innoverende makers een stem te geven."

Prijzen gewonnen

Second Sun heeft de korte film "Hoort Erbij" gemaakt. (https://vimeo.com/282900517/0769f34c16) Na een aantal prijzen gewonnen te hebben en op meerdere film festivals gedraaid te hebben heeft deze korte film veel deuren geopend. "We zijn uitgenodigd bij Brabant C, het cultuurfonds van Brabant, om een grote subsidie te krijgen voor onze volgende speelfilm "Op de grens van mijn eiland".

Crowdfunding

Voordat we deze speelfilm kunnen maken willen een pilot schieten om het idee te testen bij Brabant C en mogelijke financiers over de streep te trekken. Hiervoor zijn we een crowdfunding actie gestart.

De link naar de crowdfunding is: https://cinecrowd.com/nl/op-de-grens-van-mijn-eiland

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 31 minuten geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 19 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 22 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2