ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH kansloos tegen Wiron

Algemeen

Voorde tweede achtereenvolgende keer heeft ZDH een flinke nederlaag geleden. Na de 7-1 in Schoorl van vorige week werd zondag in Den Oever met 4-0 van Wiron verloren.

Het verlies was terecht, want zeker voor rust kreeg ZDH maar weinig vat op de beweeglijke middenvelders en aanvallers van Wiron. De Wieringers hebben al vroeg in het seizoen een ingespeeld team en zijn misschien wel de belangrijkste kanshebber op het kampioenschap in de 5de klasse A. Dat resulteerde na een kwartier in de openingstreffer, toen de handige en veel scorende Stefan Veldhuis vanaf de rand van het strafschopgebied hard uithaalde. Amper vijf minuten later stond het al 2-0, waarbij opnieuw een hoofdrol was weggelegd voor Veldhuis.

Wiron kreeg nog meer kansen, maar de atletische ZDH-keeper Tom Reijnders verrichtte een paar knappe reddingen. Zelf waren de bezoekers tot weinig in staat. Tot ergernis van trainer Joop Rommets liet ook de inzet te wensen over, alsof zijn spelers zich er al bij hadden neergelegd dat het toch wel op een nederlaag zou uitdraaien. Een uitzondering vormde invaller Paul ter Steege, die als linkermiddenvelder ouderwets liep te sleuren. Pas na een halfuur begon het iets beter te lopen, maar verder dan een handvol corners kwamen de Zwaluwen niet.

Na de theepauze kwam ZDH een stuk strijdbaarder uit de kleedkamer. Plotseling knokten ze wél voor elke bal en ook organisatorisch was het beter. De Wieringers kregen dardoor minder ruimte om aan te vallen. Jammer was wel dat dezelfde Veldhuis al na vijf minuten van een moment van onoplettendheid profiteerde en 3-0 kon scoren.

Verder leverde ZDH een aanvaardbare tweede helft af, al was het spel te slordig om Wiron serieus in problemen te brengen. Maar al te vaak mislukte een aanval doordat een pass niet zuiver genoeg was. De enige serieuze kans was voor routinier Mike de Bruijn, die bij een counter op de middenlijn doorbrak, maar achtervolgd door een verdediger met het doel in zicht zijn krachten had verspeeld. Een paar minuten voor het einde werd het nog 4-0.

Komende zondag speelt ZDH in Nieuwe Niedorp opnieuw een lastige uitwedstrijd. Maar kunnen de Hoornders het opbrengen om dezelfde inzet aan de dag te leggen als in de tweede helft tegen Wiron, dan zijn ze zeker niet kansloos.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15