Afbeelding
Foto: Politie

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Politie hele nacht in touw met alcohol

Politie

De politie op Texel is afgelopen nacht meerdere keren in actie gekomen voor zaken die allemaal met alcohol te maken hadden.

Dan ging het volgens de politie onder meer om een 20-jarige vrouw die niet lekker was geworden op een feestje in De Cocksdorp nadat zij te veel had gedronken. Collega's van de vrouw belden met 112, waarna ze werd nagekeken door het ambulancepersoneel. De vrouw kreeg volgens de politie het advies haar roes uit te slapen.

Een 32-jarige vrouw uit De Cocksdorp onderging een alcoholtest, nadat zij slingerend met haar auto op de Postweg was aangetroffen. De vrouw blies op het politie bureau 670 microgram alcohol per liter uitgeblazen lucht (ugl) en dat is drie keer de toegestane hoeveelheid. Haar rijbewijs is ingevorderd.

In De Koog werd 41-jarige man aangehouden, nadat hij geen bevelen had opgevolgd en agenten had uitgescholden. Hij was eerder vanwege zijn gedrag uit een horecagelegenheid in De Koog gezet en bleef zich daarna hinderlijk ophouden voor de ingang. De man was volgens de politie kennelijk behoorlijk onder invloed. "Toen wij de man hierop aanspraken pakte hij één van de agenten beet. Wij hebben de man duidelijk gemaakt dat dit onacceptabel is en vorderden hem het gebied te verlaten. Hierna schold de man ons uit. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Den Burg. Zodra hij ontnuchterd is zal hij een bekeuring krijgen."

Er was ook nog sprake van een 16-jarige jongen die volgens de politie zoveel had gedronken dat hij niet meer op zijn benen kon staan. Waar dat was, is niet bekend. "Het lukte zijn vrienden niet om hem naar zijn logeeradres te brengen omdat hij telkens op de grond viel. Uiteindelijk hebben wij de jongen zelf maar vervoerd om te voorkomen dat hij onderkoeld zou raken." De politie deed een melding bij Veilig Thuis in verband met het overmatige alcoholgebruik bij de minderjarige jongen.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3