Logo texelsecourant.nl
geniet van de glooiende zandduinen tijdens een ochtendwandeling
geniet van de glooiende zandduinen tijdens een ochtendwandeling (Foto: Tuxyo)

Maak vrienden in je nieuwe omgeving

Wanneer je naar een nieuwe omgeving verhuist is het toch een uitdaging om weer nieuwe vrienden te maken. Texel is een afgelegen samenleving welke nogal hecht is. Het is natuurlijk een beetje overdonderend in begin wanneer je je een plekje in een andere samenleving moet zoeken, maar over het algemeen zijn we best aardig. Iedereen moet de gelegenheid worden gegeven om vrienden te maken met de mensen die hem of haar omringen, dus hier wat ideeën waar je misschien nog niet op was gekomen. En hopelijk ben je snel gesetteld in een van de mooiste plekken in Nederland.

Begin een nieuwe hobby

Een goede manier om mensen in jouw buurt te leren kennen is door je hobby met anderen te delen. En omdat het kleine Texel zijn portie aan regendagen over zich heen krijgt, is het misschien een goed idee om ook een hobby binnenshuis te hebben. Kaartspellen zijn al eeuwen lang een geweldige vorm van vermaak, met hier en daar kaartavonden die op het eiland gehouden worden. Misschien kun we en pokeravond organiseren. Bereid je voor: zet wat hapjes neer,en zorg dat je goed met de wiskundige kant van het spel bekend bent, zo verzeker je jezelf van een top avond en wie weet maak je vrienden voor het leven.

Is poker niet jouw pakkie an? Waarom probeer je dan geen klaverjas? Er is een klaverjascompetitie op Texel gaande, een goede manier om je mede eilandbewoners beter te leren kennen. Natuurlijk zijn er ook spellen voor diegenen die niet warmlopen voor kaartspelletjes. Wat dacht je van schaken of dammen of gewoon bordspellen? Tijdens de koude wintermaanden is een nieuwe spelletjes club meer dan welkom op dit kleine eiland.

Doe mee aan een rondleiding

Terwijl de meeste van ons heerlijk binnen bij de haard zitten, krijgen anderen maar geen genoeg van Texels rauwe natuur. Als je bij die laatste groep hoort, waarom dan niet aan een rondleiding meedoen? Het is gegarandeerd dat je samen met mensen bent die net zo van de natuur houden als jij, en ook al zijn er toeristen, lokale bewoners doen er zeker ook aan mee. Geniet van de rotsige landschappen en de glooiende duinen met prachtig zeezicht, zo mooi dat je hier niet meer weg wil. Je geniet niet alleen van het mooie uitzicht, maar wandelen buiten geeft je ook een positieve lading van welbehagen wat je nergens anders van krijgt. Er is niets lekkerders van een frisse ochtendwandeling samen met andere wandelaars die net zo genieten als jij. Normaal gesproken is er tijd voor een koffiepauze onderweg, met tijd om even bij te komen en te kletsen. Wanneer je wat koekjes of taart meeneemt voor de rest, vergeet met je zeker niet meer!

Organiseer een diner

'There's little better than a hearty stew on a cold night'

Het is maar al te bekend: de weg naar iemands hart gaat via de maag. Dus een diner is een uitstekende manier om het initiatief te nemen en jezelf te introduceren in je nieuwe buurt. Nodig vooral het juiste aantal mensen uit, zodat je geen stressgevoel krijgt. Er is niks vervelender als je teveel op je bordje krijgt tijdens dit soort gelegenheden. Niemand mist een voorgerecht als die er niet is, concentreer je op een lekker en vullend hoofdgerecht en vraag de genodigden misschien om hun bijdrage voor het dessert te maken.

Een stomende pan stoofpot wordt graag gezien op een winterse avond, en op deze manier heb je geen problemen met de bereiding tijdens het diner. Je kunt rustig je huis op orde brengen, en alle aandacht aan je gasten besteden wanneer ze aankomen. Een goed diner gaat niet om of we op drie sterrenniveau koken, het gaat om een goed gesprek, simpel en lekker eten en een heerlijk glas wijn.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!