Logo texelsecourant.nl
Foto: Pixabay

Vier tips om zoveel mogelijk te besparen op je autoverzekering

Zoals je waarschijnlijk al weet, is autorijden een dure zaak. Een deel van die kosten komt door de autoverzekering. Want de laatste aantal jaren zijn de premies nogal gestegen. Het is daarom nu zeker de moeite waard om wat onderzoek te doen naar het zo goedkoop mogelijk houden van je autoverzekering. Je leest hier een aantal tips over het besparen op je autoverzekering.

1. Betaal per jaar in plaats van per maand

Het is tegenwoordig de norm dat je per maand je premie betaalt. Maar jaarlijks betalen wordt nog steeds erg onderschat. Je kunt namelijk een aardig bedrag minder kwijt zijn als je ervoor kiest om in één keer voor een geheel jaar te betalen. Voor de verzekeraar is dat fijn omdat dan al het geld eerder binnen is, en voor jou is het grote voordeel dat je een fijne korting kan krijgen. Je betaalt dan vaak ook een stuk minder administratiekosten, win-win dus!

2. Check de premie van je autoverzekering

Het is van groot belang om een goede dekking van je verzekering te hebben, maar de prijs hiervan is misschien nog wel belangrijker. Het is daarom handig om regelmatig autoverzekeringen te vergelijken. Gelukkig hoef je niet voor elke verzekeraar 'verzekering auto' op te zoeken. Je kunt online eenvoudig alle autoverzekeringen op één plek vergelijken via vergelijkers zoals Autoverzekering.nl. Daarnaast kan je op Autoverzekering.nl - verzekeraars jouw huidige autoverzekeraar vergelijken met een meerderheid van alles verzekeraars in Nederland.

3. Overweeg een WA-dekking

Het is altijd handig om het soort autoverzekering te bepalen door de leeftijd van je auto. Als je auto aan de wat oudere kant is, is het vaak voordeliger om niet te kiezen voor een allriskverzekering. De mogelijke uitkering die je ontvangt bij schade staat dan vaak niet goed in stand met de premie die je elke maand (of jaarlijks) betaalt.

4. Krijg een lagere premie door te kiezen voor een hoog eigen risico

Je kunt bij bijna alle verzekeraars een lagere premie betalen door te kiezen voor een hoger eigen risico. Als je niet vaak schade maakt, is dit zeker het overwegen waard. Let wel op dat je bij eventuele schade de bijkomende eigen risico kan veroorloven.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!