Logo texelsecourant.nl
Kinderen van De Bruinvis samen met burgemeester Michiel Uitdehaag en dijkgraaf Luc Kohsiek.
Kinderen van De Bruinvis samen met burgemeester Michiel Uitdehaag en dijkgraaf Luc Kohsiek. (Foto: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Kinderen planten helm op dijk Horntje

Kinderen van De Bruinvis uit Oudeschild hebben maandag met het planten van helmgras de versterking van de Waddenzeedijk officieel afgerond.

De kinderen plantten de helm samen met dijkgraaf Luc Kohsiek van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op de dijk bij 't Horntje.

Daarmee werd een project van drie jaar afgesloten waarbij - verdeeld over tien secties - 17 kilometer dijk aan de oostkant van het eiland is versterkt.

Het werk is nog niet helemaal klaar, de komende tijd worden de laatste puntjes op de i gezet. Kohsiek pakte maandag het moment (vlak voor het begin van het stormseizoen) om de Waddenzeedijk veilig te verklaren.

Burgemeester Michiel Uitdehaag zei trots te zijn dat de uitvoering van het project in drie jaar tijd is gelukt en dat het tot zo'n mooi resultaat heeft geleid. "Tijdens de uitvoering zijn de Texelse belangen goed in het oog gehouden, wat tot zo min mogelijk overlast heeft geleid. Knap werk."

Het was aanvankelijk de bedoeling dat ook de minister van Infrastructuur en Waterstaat bij de afsluiting aanwezig zou zijn, maar zij was verhinderd.

Het merendeel van het werk is uitgevoerd door hoofdaannemer Combinatie Tessel, de realisatie van de PH-zanddijk was in handen van Jan De Nul.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!