ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH valt van roze wolk

Algemeen

De Zwaluwen zijn in Schoorl hard van hun roze wolk gevallen. Na knappe overwinningen op Wieringerwaard en Petten verliep het zondag tegen Duinrand S een stuk minder voortvarend. Door maar liefst vijf doelpunten in het laatste halfuur werd het 7-1.

In de eerste helft ging de strijd nog gelijk op, met kansen voor beide ploegen. Het was pech voor ZDH dat de bal na een uittrap van de keeper van Duinrand S via het hoofd van Tom Bijl in de loop van de snelle linksbuiten viel. Die bleef oog in oog met keeper Tom Reijnders uiterst koel: 1-0.

Het werd nog erger toen leidsman Maurice de Hond – inderdaad, de bekende opiniepeiler en oud-scheidsrechter betaald voetbal – voor een penalty floot, toen een aanvaller van Duinrand S over het beek van Lars Frederici viel. Duinrand S liet zich dit buitenkansje niet ontnemen.

Daarna bewees ZDH toch aardig te kunnen voetballen. Dat leverde een handvol corners op, terwijl aanvoerder Gijs de Graaf een kans kreeg na een passje van Mike de Bruijn. Hij kon deze niet verzilveren. Vlak voor rust werd het na een misverstand in de verdediging van Duinrand S toch 2-1. De Graaf behield het overzicht en legde de bal breed op Bijl, die eenvoudig kon scoren.

In de rust was het optimisme helemaal terug en heerste de stemming dat er zeker niet verloren hoefde te worden. Maar het liep totaal anders. Na een kwartier stompte Reijnders de bal bij een corner voor de voeten van een tegenstander en was het 'zomaar' 3-1. Daarna ging zo'n beetje alles mis wat er mis kon gaan. Een kwartier voor tijd stond het al 6-1, onder meer als gevolg van een tweede strafschop, toegekend na een overtreding van Kees Lap. Het werd uiteindelijk 7-1.

Zondag moet ZDH zich zien te herpakken, wanneer in Den Oever de eerder afgelast wedstrijd tegen Wiron op het programma staat.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.