Logo texelsecourant.nl
Steen, papier, schaar in Time Out in Den Burg.
Steen, papier, schaar in Time Out in Den Burg. (Foto: Jeroen van Hattum)

Jeugd in actie voor zieke David (15)

In jongerencentrum Time Out in Den Burg is vrijdagavond de eerste voorronde gehouden van het 'steen, papier, schaar-toernooi' voor de 15-jarige David uit Den Burg.

Young 4 Ever en de jeugdclub van De Koog zijn dit weekend in actie voor de zieke jongen om met het spel 'steen, papier, schaar' geld op te halen voor een behandeling waarvoor de jongen, die hersenkanker heeft, in Duitsland moet zijn.

Zondagmiddag wordt in dorpshuis De Hof in De Koog de tweede voorronde gehouden. Die begint om 14:00 uur.

'Steen, papier, schaar' is een spel waarbij twee spelers tegelijkertijd of hun hand tot een vuist vouwen (steen), of twee vingers uitsteken (schaar) of de hand vlak houden (papier). De 'steen' verslaat de 'schaar', de 'schaar' verslaat het 'papier' en het 'papier' verslaat de 'steen'.

Zondag om 19:00 uur staat de finale van het toernooi in De Hof gepland. Deelname kost vijf euro en dat gaat naar de behandeling voor David.

Op: www.doneerdoel.nl/actie/2098/laat-david-leven is te lezen dat Mavo aan Zee in Den Helder, de school waar David les krijgt, recent ruim €18.000,- voor zijn behandeling ophaalde.

Zijn moeder legt op de betreffende site uit dat haar zoon een reguliere aanvullende therapie nodig heeft voor een betere kwaliteit van leven, maar dat die therapie in Nederland niet aan pubers wordt gegeven. In Duitsland gebeurt dat wel.

In totaal is er volgens haar €35.000,- nodig om David de aanvullende therapie te kunnen laten volgen. "De behandelingen plus vervoer en verblijf kosten veel geld en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!